• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kragujevac: Nudili smo Radničkom pola miliona

Autor mondo.rs

Lokalna samouprava demantovala obrazloženje kluba iz "Jezera", kojim je na gradske vlasti prebačena krivica za odustajanje od ABA lige.

 Kragujevac: Nudili smo Radničkom pola miliona Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Pre dva dana ozvaničeno je da KK Radnički sledeće sezone neće učestvovati u ABA ligi. U petak uveče razjašnjeno je da će upražnjeno mesto zauzeti KK Metalac iz Valjeva.

Scenario koji je nagovešten krajem prošle sezone, ostvaren je mesec dana pred početak nove. Kao glavni razlog odustajanja, Radnički je naveo "izostanak gradske podrške" i uz istakao da je kompanija Fijat bila spremna da i od jeseni pomaže klub.

Međutim, lokalna samouprava izdala je u petak saopštenje i konkretno navela koliko je novca htela da uplati na račun kluba u nastupajućoj sezoni.

"Grad Kragujevac je, kao i prethodnih godina, u okviru svojih mogućnosti ponudio klubu na potpisivanje ugovor kojiim se obavezuje da na godišnjem nivou obezbedi između 500.000 i 600.000 evra. Imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju u zemlji, osim Fijata, izostala je podrška drugih sponzora, koji bi trebalo da obezbede ostatak neophodnih sredstava za učešće u ABA ligi, a reč je o skoro 1,5 miliona evra".

"Na to već nije mogla da utiče lokalna samouprava Grada Kragujevca, jer obezbeđivanje sponzora nije u njenoj ingerenciji. Grad Kragujevac bio je spreman da i ubuduće ispunjava svoje obaveze prema klubu, tako da, zarad objektivnog informisanja javnosti, osećamo obavezu da demantujemo obrazloženje da KK Radnički ispada iz ABA lige zato što Grad nije stao iza njih".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC