• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: Od košarkaške dvorane do teatra

Autor mondo.rs

Pogled sa novinarskih pozicija...

 MADRID: Od košarkaške dvorane do teatra Izvor: Ivan Bogunović/MONDO

Izvor: Ivan Bogunović/MONDO Sudeći po rezultatu prvog poluvremena premijerne utakmice osmine finala koja se igra u glavnom gradu Španije - 23:22 - prelaz iz "normalnih" dvorana u Granadi i Sevilji u madridsku Palatu sportova, ili Arenu Madrid, delovao je šokantno na francuske i hrvatske košarkaše.

Izvor: Ivan Bogunović/MONDO Verovatno problem nije toliko u značajno većem prostoru, koliko u adaptaciji na specifično osvetljenje, koje poslednjih godina predstavlja "hit" u nekim dvoranama NBA lige (npr. u Barklis centru u Bruklinu, ili u Stejpls centru, kada su Lejkersi domaćini), a dopalo se i čelnicima Evrolige, pa su ga na nezadovoljstvo igrača primenili proletos na Fajnal foru u Milanu.

Izvor: Ivan Bogunović/MONDO Svetla su maksimalno koncentrisana na teren, dok su tribine u polumraku (po ćoškovima je i 70-80 odsto mrak) i sporadično ih osvetljavaju tanki snopovi svetla, koji u kombinaciji sa glasnom muzikom tokom tajm-auta, poluvremena ili zagrevanja, čine da se osećate kao u diskoteci.

Kada je tišina, onda utakmica gotovo da može da se poistoveti sa pozorišnom predstavom, samo sa tom razlikom što je "bina" daleko veća.

Izvor: Ivan Bogunović/MONDO

Nekima se sve ovo dopada, nekima ne, ali to je, po svemu sudeći, budućnost košarke, odnosno standard po kome će se igrati na završnicama najvećih takmičenja. Postoje čak indicije da će i Evroliga od svojih klubova-učesnika tražiti da tamo gde ima uslova primene isti princip osvetljavanja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC