• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATI: Podbacili smo!

Autor mondo.rs

"Osećao sam da mogu", rekao Bogdanović posle promašene trojke u finišu. Šarić molio da ne priča za medije, Tomić otišao u svlačionicu bez osvrtanja.

Tuga i još više razočaranje za hrvatske reprezentativce i trenera Jasmina Repešu. Samo što su iz Sevilje doputovali u Madrid, moraju na let za Zagreb.

Dobro su počeli meč protiv Francuske, imali 15:7 nakon prve četvrtine, pa u 29. minutu gubili čak 30:46.

Što je najluđe, Bojan Bogdanović je u poslednjem minutu šutirao za povratak u vođstvo, ali pri 64:66 nije bio precizan i "trikolori" su se sa linije slobodnih bacanja provukli u četvrtfinale FIBA Svetskog kupa.

"Pre tog šuta sam već pogodio jednu 'tricu' i osećao sam da mogu ponovo. Nažalost, nije ušla. Možda je trebalo da krenem na ulaz, ne znam", izjavio je Bogdanović.

ZAUZETI FRANCUZI

Srpski novinari želeli su da uzmu izjave i od prvih četvrtfinalista Mundobasketa, ali oni za propisanih 15 minuta u "miks zoni" nisu uspeli do kraja da odgovore ni zahtevima brojnih predstavnika medija iz svoje zemlje.

 "Mi smo utakmicu bazirali na odbrani. Da smo je igrali u drugom, kao u prvom poluvremenu, oni bi pali kad-tad. Ali, u trećoj četvrtini smo krenuli da se nadtrčavamo sa njima, da gubimo lopte, dozvoljavamo im lake poene... 'Crne rupe' nas prate još iz grupe u Sevilji, sada nas je jedna koštala četvrtfinala", dodao je novi bek Bruklin Netsa.

Najperspektivniji hrvatski košarkaš Dario Šarić nije bio raspoložen za izjave. Skupio je dlanove, moleći kolege iz susedne zemlje da ga poštede priče.

Ante Tomić (17p), posle Bogdanovića (27) najefikasniji kod "vatrenih" nije se ni osvrnuo na zov novinara. Govorili su večeras manje istaknuti Žorić, Simon, Ukić.

"Posle 16 razlike za njih smo se vratili, ne znam ni ja kako. Imali smo loptu za izjednačenje ili vođstvo, što nije loše kada se pogleda cela utakmica. Ali, izgubili smo je pre te završnice", rekao je Luka Žorić, koji igra kod Željka Obradovića u Fenerbahčeu.

"Nisam zadovoljan, mislim da smo podbacili. U rezultatskom smislu sigurno. Ne mogu da analiziram malo dublje jer nisam razmišljao da ćemo danas ispasti", odgovorio je na molbu da oceni ukupni učinak ekipe na SP.

Žorić je za MONDO odgovorio na pitanje koliko je istinita priča da su igrači posle jednog poraza u grupi tražili ostavku selektora.

"Ma ništa nije istina. Od nula do 100 odsto, to je 100 odsto izmišljeno".

Roko Leni Ukić rekao je da nije bilo realno da Hrvatska posle "plus osam" ode na "plus 38".

"Bilo je normalno da oni reaguju. Nismo mi posle vođstva odigrali nešto specijalno loše, nego su oni odlična odbrambena ekipa i pozatvarali su pukotine“.

Kruno Simon konstatovao je da su Hrvati "nažalost, igrali sa samo dvojicom igrača u napadu". Nije želeo da traži opravdanje u ambijentu madridske Palate sportova, mnogo drugačijem od onog u kome su ekipe igrale prvu fazu.

"Preiskusni smo igrači da bi nas okolnosti omele. Francuzi su nas odgurali od koša, igrali su samo Ante (Tomić) i Babo (Bogdanović). Mi ostali smo bili previše statični u napadu i oni su lako odgovorili na to", izjavio je za MONDO bek Lokomotive Kubanj.

"To što smo posle 'minus 16' imali šansu da povedemo je samo dokaz da se nismo predavali. Ali, jednostavno nam nije išlo. Francuzi imaju tu energiju i agresivnost i to im je kvalitet više u odnosu na nas".

Francuska bi u četvrtfinalu (sreda) trebalo da se ponovo sastane sa Španijom, koja u prvoj eliminacionoj utakmici važi za apsolutnog favorita protiv Senegala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC