• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova pobeda Španaca - novi cirkus

Autor mondo.rs

Rejes je udarao protivnika po licu, na više od 20 poena prednosti. Rudi je gurao rivale bez lopte na 22 razlike. Pau Gasol probacio je loptu kroz obruč sa donje strane, pa jurio sudiju da prizna koš. Španija je u četvrtfinalu Mundosketa.

Aktuelna generacija španske reprezentacije ostaće upamćena po svojoj revolucionarno brzoj i raznovrsnoj igri, gomili osvojenih medalja, pobedama, ali i po svom karakteru. Često nesportskom karakteru.

Kada se tome doda i objektivna pomoć sudija koju ovog leta imaju, pa i protiv reprezentacije Senegala, njihovi trijumfi neizbežno ostavljaju gorak ukus u ustima ljubitelja košarke. Jedna od takvih pobeda "furije" viđena je i u subotu uveče.

Španci su lako opravdali ulogu favorita u poslednjem subotnjem meču osmine finala i trijumfom nad Senegalom 89:56 (23:17, 18:11, 21:15, 27:13) izborili plasman među osam najboljih. U narednoj rundi igraće protiv Francuske, 10. septembra.

Najefikasniji igrač domaćina Mundobasketa u subotu je bio Pau Gasol, sa 17 poena i pet skokova. Kao i obično kada igra za reprezentaciju, pored toga što je bio najbolji, prednjačio je i u kuknjavi i trčanju za sudijama.

NBA superstar nesportski se poneo u prvom poluvremenu, kada je ubacio loptu kroz obruč tako što je prvo probacio sa donje strane. Insistirao je da sudija to prizna, što se i dogodilo.

Pitanje pobednika, naravno, nijednog trenutka nije postavljano, ali uprkos tome Rudi Fernandez se u drugom poluvremenu ponovo na 20 "i kusur" razlike poneo nesportski i gurao protivnike, pa se iščuđavao njihovim grubim reakcijama.

Felipe Rejes ušao je u igru u završnici, na zahtev publike, i laktovima faulirao protivnike pri vođstvu od 24 poena...

Serija već očekivanih poteza Španaca, ipak, i ove večeri pada u drugi plan pred činjenicom da su ponovo pobedili i izborili plasman među osam timova.

REZULTATI OSMINE FINALA

subota

SAD - Meksiko 86:63
Francuska - Hrvatska 69:64
Dominikanska Republika - Slovenija 61:71
Španija - Senegal 89:56

nedelja

Novi Zeland - Litvaija 16.00
Srbija - Grčka 18.00
Turska - Australija 20.00
Brazil - Argentina 22.00

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC