• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Od malih dela pravimo velika!

Autor mondo.rs

Selektor Srbije posle plasmana u četvrtfinale rekao da je cilj da se svaka utakmica pobedi, da tim ka tome teži, a da je objektivan uspeh plasman među osam na SP. Grčku dobila srpska odbrana!

Kakva igra i pobeda Srbije!

Kada je bilo najvažnije, "orlovi" su bili najbolji i bez greške odigrali duel osmine finala Svetskog prvenstva protiv Grčke. Tim Aleksandra Đorđevića je među osam najboljih na planeti i u sredu će se, sa Brazilom ili Argentinom, boriti za polufinale.

Srpski selektor bio je presrećan po završetku utakmice. Nije mogao da sakrije emocije, možda i zbog brojnih kritika na njegov, ali i na račun celog tima koje su stizale iz domovine tokom prve faze takmičenja.

Kao recept za pobedu, Đorđević je istakao naporan timski rad od početka do kraja.

"Ovaj tim ima snagu i srce, verujem da ćemo tako igrati i sledeću utakmicu. Da se borimo i radimo male stvari, a iz toga će se izroditi neko ko će početi da doprinosi i u napadu", bile su prve reči selektora Srbije posle plasmana u četvrtfinale.

Na svako pitanje o pojedinačnom učinku srpskih košarkaša, Đorđeviću nije bilo teško da odgovori i ponovi: "Ali ovo je bila timska pobeda, ovo niko nije mogao da uradi individualnom partijom".

Ključ pobede bio je u odbrani. Ona je u drugom delu utakmice delovala perfektno. Grci su nam za 20 minuta ubacili samo 30 poena.

"Odbrana nas je dovela do ove tačke. Mislim da je utakmica sa Grčkom bila naša najbolja do sada na prvenstvu".

O ciljevima i granicama Srbije na Mundobasketu selektor kaže:

"Nema potrebe da postavljamo granice. Idemo na pobedu u svakom meču i gradimo jednu stabilnu priču. Dejan (Bodiroga) i ja smo zajedno u ovome, pričamo pet sati dnevno".

Na konstataciju da je pomenuti potpredsednik KSS izjavio da objektivan cilj četvrtfinale, Đorđević je dodao: "Ali on je tad rekao i da ako dođemo dotle, probaćemo naravno još".

Konačno, Bogdan Bogdanović je dostigao nivo koji ga je krasio u dresu Partizana u tokom prošle sezone.

"Bogdan je dugo čekao ovakvu utakmicu, očekivao je ovo od sebe. Pitajte naše novinare, već smo pričali o tome. Bogdanović je sjajan momak, pametan igrač, zato je draftovan i zato ide u Fener".

Miroslav Raduljica borio se kao lav sa grčkim centrima Burusisom i Kajmakogluom. Njegov doprinos trijumfu je veliki.

"Raduljica je došao nespreman, ali je radio naporno, polako napredovao i sada reprezentacija ima odličnog igrača na poziciji pet, koja nam je posle Krstića predstavljala određeni problem. Pokazao je zavidan nivo profesionalizma i zelje da bude sa nama".

Brazil ili Argentina?

"Ne bi bilo fer prema mojim kolegama da kažem koga bismo više želeli. Sačekaćemo ishod te utakmice i pripremiti se. Brazil je došao ovde da osvoji medalju i ko sam ja da analiziram rad trenera kao što je Ruben Manjano. Mi moramo da ubedimo sebe da možemo da igramo sa svakim, a ova utakmica je bila korak u tom pravcu", podvukao je, u narodu opet veliki "Sale nacionale".

Tako je to u sportu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC