• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Hvala malobrojnima, još nisam pravi!

Autor mondo.rs

Kapiten "orlova" posle pobede nad Grčkom rekao koliko mu je značila podrška u vreme kada mu nije išlo. "Ovo je bio plan od početka", rekao je selektor.

Aleksandar Đorđević ceo Mundobasket je čekao da se na parketu pojavi Nenad Krstić u svom najboljem izdanju, ili makar približno tome.

Nema dileme da je to dočekao u najbitnijem trenutku, u meču protiv Grka, prvom bez prava na kiks i bez popravnog ispita sutradan. Kapiten je pomogao Raduljici na obavljanju teškog zadatka zvanog Janis Burusis, a uz to ubacio 10 poena, uz samo jedan promašen zicer, krajem treće četvrtine, kao podsećanje da nije sve još u najboljem redu.

"Plan je bio da ga čekam. Normalno, nije sve na tom putu išlo glatko, bilo je malih problema, kao u svakom poslu. Ali, u mojoj glavi je ovo bilo od početka", prokomentarisao je Đorđević najbolju Krletovu partiju na šampionatu sveta.

"Rekao sam i pre mesec dana da ekipe protiv kojih ćemo igrati na SP imaju itekako visoke i pokretne igrače i da sa igračima kao što je Krstić moramo da tražimo pandan konkurentima. Ja sam imao strpljenja, možda je neko drugi imao malo manje", dodao je strateg "orlova".

I Krstiću je ovakva utakmica donela olakšanje. U prvoj fazi je dve utakmice sasvim presedeo na klupi, u dve je imao simboličnu minutažu, samo je protiv Francuza bio u koliko-toliko značajnoj ulozi.

"Svako ko igra košarku i bavi se sportom, zna da je teško uhvatiti ritam kada dođeš na ovakvo takmičenje bez treninga, sa dosta ozbiljnim problemom kolena. Zahvalio bih se malom broju ljudi koji me je podržavao u situacijama kada nije išlo kako treba. Ni sad ne igram kako znam i umem, ali najbitnije mi je da smo pobedili", rekao je iskusni centar, stožer reprezentacije u svakom ciklusu takmičenja počev od 2008. i kvalifikacija za Eurobasket u Poljskoj.

Krstić je samo poželeo da cela reprezentacija nastavi u istom stilu. "Plus 18" protiv Grčke je bolji rezultat nego što je iko sanjao...

"Nisam očekivao ovako lagan kraj, ali mislim da ni tih 90:72 ne govori koliko je bila teška utakmica. Čestitao bih ekipi, stvarno smo svi odigrali dobro. Svi su se zalagali, pomagali jedni drugima, bodrili. Tako treba i da nastavimo".

"Imamo dva dana za odmor, što je dovoljno, a pre toga da vidimo protiv koga ćemo igrati. Uz ovakvu želju i borbenost, biće to dobro", dodao je Nenad Krstić.

Na pitanje o gužvi koja je nastala u finišu, a potom dobila nastavak u "miks zoni", kratko je odgovorio:

"Dobro je da se nije opet desilo nešto većih razmera".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC