• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đeng: Tetoviranje prepuštam Pekoviću!

Autor mondo.rs

Mladi centar dao je veliki doprinos uspehu Senegala, a sada se polako okreće novoj NBA sezoni.

 Đeng: Tetoviranje prepuštam Pekoviću! Izvor: Ivan Bogunović/MONDO

Izvor: Ivan Bogunović/MONDO

Gorgija Đenga najavili smo kao jednog od 10 talenata koji bi mogli da "eksplodiraju" na FIBA Svetskom kupu u Španiji i on je u svakom pogledu opravdao mesto na toj top listi.

Predvodio je reprezentaciju Senegala do "istorijskog uspeha" ("This is history!"), kako nam je rekao jedan njihov funkcioner, prosečnim učinkom od 16 poena, 10,7 skokova, 2,0 asistencija, 1,8 ukradenih lopti i 1,5 blokada.

Član Minesota Timbervulvsa najveću štetu je naneo rivalima u prva tri kola, kada je Senegal pobedio Portoriko i Hrvatsku (22 poena, 11,7 skokova) i posle se plasirao u osminu finala, uprkos porazima od Argentine i Filipina, u nevažnoj utakmici poslednjeg kola.

"Moja psihologija je bila da možemo da dobijemo svaku utakmicu, mada to niko nije očekivao od nas. Grčka je na početku bila mnogo bolja, a kao favoriti smo izgubili od Filipina dva poena razlike. Nismo smeli to da dozvolimo, međutim, tog dana su bili bolji", rekao je Đeng, dok se reprezentacija Senegala pripremala da napusti hotel "Melia Kastilja" i krene na petočasovni let za Dakar.

"Radili smo odlično i došli do osmine finala. Sačekala nas je Španija, koja je favorit Svetskog prvenstva, nismo mogli dalje. Zadovoljni smo uprkos eliminaciji".

Mark Gasol i ekipa obratili su na njega posebnu pažnju i dozvolili mu samo jedan pogodak iz devet šuteva.

"Bili su spremni za mene. Udvajali su me čim bih primio loptu. Potpuno su me zaustavili", priznaje Đeng.

Bilo je buke oko nekih sudijskih odluka na toj utakmici, ali i to je košarka...

"Kada igraš protiv Španije, sudije mogu da priznaju dva poena i kada lopta ne prođe kroz obruč. Ali, ne možemo mnogo da se žalimo, bolji su od nas".

Đeng će posle desetak dana u domovini otputovati za Mineapolis, gde početkom oktobra sledi otvaranje trening kampova. Univerzitetski šampion SAD sa Kentakijem, imao je impresivnu debitantsku sezonu u Minesota Timbervulvsima, preciznije, drugi deo sezone.

"I dok sam sedeo na klupi, znao sam da će moje vreme doći. Kada igraš u NBA, uvek ćeš dobiti šansu bar na jednoj ili dve utakmice. Onda je sve na tebi".

Kada pomenemo Minesotu, neizbežna tema je Nikola Peković, koji je Đengov saborac u centarskoj liniji "vukova". Malo je reći da je Senegalac oduševljen bivšim centrom Atlasa, Partizana i Panatinaikosa! Dok priča o snažnom Crnogorcu, stalno se smeje.

"Pek je sjajan momak, prijatelj. Veoma je zabavan, pun poštovanja prema drugima. Mnogo toga me je naučio. Vidi me kako radim nešto i kaže: 'Dži, slušaj, treba da uradiš to i to, tako i tako'. On je veteran koji je veoma dobar prema meni".

Đeng nema vidljivih tetovaža na telu, pa smo ga pitali ima li eventualno neke skrivene?

"Ne! Tetoviranje prepuštam Peku, he-he-he. On baš uživa u tome. Uradi novu tetovažu i odmah dođe da se pohvali. U svlačionici sedimo blizu jedan drugome. Veoma, veoma fin momak".

Kada je Kevin Lav nedavno "trejdovan" u Klivlend, počelo je da se priča o centarskom paru Đeng - Peković, tako da se Senegalac spusti na poziciju "četiri".

"Voleo bih da bude tako. To bi značilo više prilika za mene, jer bi protivnici više brinuli kako da zaustave Peka, nego mene, ha-ha-ha".

Minesota već dugo ne zna za plasman u plej-of, čitavu jednu deceniju, što je i dovelo do brojnih promena ovog leta (predsednik Flip Sonders ponovo je preuzeo i trenerska zaduženja).

"Mislim da ljudi jedva čekaju da počne sezona. Imamo dosta novih lica, koja mogu da promene loše navike. Moglo bi da bude dobro", zaključio je simpatični Afrikanac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC