• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Nisu svesni protiv koga su igrali!

Autor mondo.rs

Selektor Srbije i posle 90 poena ubačenih Grcima insistira na tvrdnji da sve dobro što ekipa uradi, polazi iz defanzive. Granada - Sevilja 4:0.

 Đorđević: Nisu svesni protiv koga su igrali! Izvor: MN PRESS

Osećaj zadovoljstva i ponosa posle pobede nad Grčkom i plasmana u četvrtfinale Mundobasketa ne jenjava ni dan posle.

Đorđevićevi momci izašli su na parket sa mentalitetom Džejmsa Bonda, da "umru nekog drugog dana" i geslom Diminih musketara, "svi za jednog, jedan za sve". Ne samo da su poslali kući favorita i do tada neporaženu ekipu, nego su skrenuli na sebe pažnju svetske košarkaške javnosti.

"Od španskih novinara sam čuo definiciju, da smo odigrali ozbiljnu utakmicu", rekao je Aleksandar Đorđević.

"Ja sam toliko srećan zbog igrača, jer mislim da su bili sjajni od prvog do poslednjeg sekunda. Koncentrisani, spremni, željni da se takmiče, takav je bio i plan. Da igramo poen za poen, ali da nijednog trenutka ne ustuknemo od našeg plana odbrane", objasnio je selektor.

"Mislim da smo uspeli da 'presečemo' ekipu koja je imala izuzetnu hemiju i tajming timske igre u napadu, recimo visokim izlaženjem naših centara na Burusisa, što je pozicija preko koje su oni ostvarivali veliku prednost".

Đorđević je čestitao i zahvalio se svim svojim saradnicima, a pobedu posvetio kondicionom treneru Srđanu Sariću, koji je sve vreme pripremao "orlove", ali nije na Svetskom prvenstvu.

On veruje da je utakmica protiv Grčke, ukupno gledano, najbolja koju smo odigrali ovog leta.

"Napad i odbrana, jedno bez drugog jako teško idu. Naravno da ne možemo da pobeđujemo samo odbranom i da su nam potrebne ovakve utakmice, jer je napad najvažniji za samopouzdanje igrača", ističe "Sale Nacionale".

"Povratkom u fizičku formu Teodosića i Krstića dobijamo sigurne strane našeg napada. Ali, bez obzira na to, mislim da nijednog trenutka na ovom prvenstvu nismo stali sa igranjem odbrane. Na tome smo insistirali i došli do jako dobrih odgovora".

Veoma važan element trijumfa bila je i psihološka stabilnost.

"Bez obzira na sjajne individualne partije Bogdanovića, Kalinića, Raduljice, Krstića, Bjelice, Teodosića, mislim da smo odigrali timski i da je glava bila jako, jako oružje svih igrača".

Granada - Sevilja 4:0. To nije rezultat utakmice španskog fudbalskog prvenstva, već broj ekipa koje su se plasirale u četvrtfinale iz dve grupe prve faze SP: Španija - Francuska, Srbija - Brazil.

"I u pripremi utakmice protiv Grčke sam rekao 'Momci, vi uopšte ne znate sa kim ste igrali i kakve utakmice' (imali skor 2-3, prim. aut). Nisam hteo da kažem da nas čeka lakša, jer nije bila, sve su to sjajne ekipe, ali mi smo u Granadi imali fenomenalnu pripremu za eliminacioni deo. Igrali smo emotivno, sa željom da prođemo dalje, ali i da pobedimo najbolje. Utakmica sa Francuskom nam je pokazala da možemo i dala nam najveću snagu".

"Orlovi" su u ponedeljak imali slobodno pre podne, u 13 časova su se našli na zajedničkom ručku, a za 18 časova zakazan je trening oporavka u pomoćnoj dvorani, nedaleko od hotela u kome su smešteni.

Pripreme za revanš Brazilcima počinju u utorak pre podne.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC