• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA istražuje meč Australija - Angola

Autor mondo.rs

Želja Gorana Dragića je ostvarena. Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) pokrenula je istragu u vezi sa ponašanjem "kengura" tokom (namerno?) doživljenog poraza na Mundobasketu.

Rezultat utakmice Australija - Angola 83:91 izazvao je najveću polemiku na Mundobasketu u Španiji. Ona je, posledično, izazvala i reakciju FIBA, koja će istražiti da li je tokom spornih 40 minuta bilo nesportskih radnji.

Plejmejker reprezentacije Slovenije Goran Dragić izjavio je posle tog meča da su Australijanci "namestili" svoj poraz da bi izbegli Amerikance u eventualnom četvrtfinalu. Kasnije su ispali od Turske, pa im to što su uradili ionako nije donelo korist...

Međutim, u ponedeljak je nagovešteno da još nije stavljena tačka na taj slučaj i da je apel plejmejkera "zmajčeka" urodio plodom.

"FIBA saopštava da je pokrenula disciplinski postupak protiv Australije zbog načina na koji je taj tim izgubio utakmicu Grupe D Svetskog prvenstva od Angole u Gran Kanariji. Ponašanje Australijanaca tokom te utakmice izazvalo je veliko razočaranje košarkaških navijača i stručnjaka. Postoje velike sumnje da je Australija izgubila tu utakmicu da bi tako izbegla utakmicu protiv šampiona, SAD, sve do polufinala", saopštila je FIBA.

"Košarkaši savez Australije ima priliku da obrazloži slučaj pre nego što FIBA odluči da li će sprovesti disciplinsku sankciju i odredi njenu prirodu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC