• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Litvanija čeka Amere ili senzaciju Slovenaca

Autor mondo.rs

Košarkaši Litvanije postali su prvi polufinalisti 17. Svetskog prvenstva u Španiji. Turska pala u poslednjoj četvrtini. Moguća repriza polufinala iz Istanbula 2010.

Litvanija će drugi put u svojoj košarkaškoj istoriji igrati u polufinalu Svetskog prvenstva. Posle turnira u Turskoj, gde su Litvanci pre četiri godine pobedom nad Srbijom (99:88) zauzeli treće mesto, plasman među četiri najbolje selekcije na planeti izborili su i na šampionatu u Španiji.

U prvom četvrtfinalu Litvanije je pobedila Tursku 73:61 (13:18, 20:10, 14:16, 26:17).

Meč odigranom u dvorani San Đordi u Barseloni obilovao je preokretima, a ekipe su se od početka utakmice do pred kraj treće deonice smenjivale u vođstvu.

Konačno, u poslednjoj četvrtini, Litvanci su zaigrali čvršće u odbrani, dok su u napadu pogodili nekoliko šuteva iz daljine koji su, ispostavilo se, bili presudni za veliki uspeh tima Jonasa Kazlauskasa.

Jonas Valančiunas je ponovo imao "dabl-dabl" učinak. Mladi centar Litvanije ubacio je 12 poena i imao 13 skokova. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Renaldas Seibutis sa 19 koševa, Martinas Pocijus je postigao 13, a Darius Lavrinovič 11 poena.

Kod Turaka je najbolji bio Kerem Gonlum sa 13 poena.

Litvanija je pre četiri godine u polufinalu Svetskog prvenstva naletela na SAD. Poraz je bio neizbežan 89:74. Sa druge strane, Turska je igrala finala i postala vicešampion sveta.

Predvođeni Bogdanom Tanjevićem u polufinalu, u triler završnici, neregularnim poenima posle očiglednog auta savladali su Srbiju 83:82 i stigli do istorijskog uspeha.

U drugom četvrtfinalu u Barseloni sastaju se SAD i Slovenija (21 sat).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC