• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Klubovi poludjeli za slobodnim agentima

NBA klubovi "podivljali" su za slobodnim i delimično slobodnim agentima (mora da dobije ponudu bolje od one koju ima od matičnog kluba).

 NBA: Klubovi poludjeli za slobodnim agentima Izvor: MONDO

Takvih je mnogo ove sezone, a zanimljiva trampa bez dogovora odigrala se na relaciji Los Anđeles - Hjuston.

Šampionski tim Lejkersa postigao je usmeni dogovor sa slobodnim agentom Hjustona, problematičnim Ronom Artestom. Odmah potom, Hjuston je "dogovorio" slobodnog agenta Lejkersa, Trevora Arizu. Ovu dvojicu momaka odlikuju slični košarkaški kvaliteti, s tim da je Artest iskusniji i prgaviji i ispostavilo se - jeftiniji.

Artest će uskoro potpisati trogodišnji ugovor vrijedan 18 miliona dolara, a izvori ESPN mreže u SAD tvrde da će Ariza potpisati petogodišnji ugovor i da će u prvoj sezoni snažni košarkaš zaraditi 5,8 miliona dolara, a u naredne četiri bi mogao i do 33,5 miliona. To će zavisiti od odluke NBA lige koliko će iznositi "selari kep" za narednu sezonu, a koliko će klubovi plaćati taksu na luksuz, odnosno penale za probijanje "selari kepa".

Marsin Gortat, djelimično slobodni agent Orlanda, koji ima da odradi posljednju godinu ugovora sa poraženim finalistom NBA lige, ali može da ode ukoliko neki klub pošalje ponudu bolju od Orlandove, nalazi se blizu prelaska u Dalas.

Hjuston je bio zainteresovan za njega, ali se u posljednji čas okrenuo Arizi, koji je pak bio blizu prelaska u Klivlend. Ovako, Gortat će vjerovatno u Teksas, gdje bi mogao da dobije jači ugovor od "srednjeg" koji ima na Floridi.

U ovom trenutku Klivlend je ostao bez ulova među slobodnim agentima, poslije potpisivanja Šakila O'Nila, ali još dve opcije u potrazi za niskim krilom - Linas Kleiza i Entoni Parker. Obojica imaju evroligaško iskustvo. Kleiza sada igra za Denver, a Parker je posle Makabija otišao u Toronto.

"Boston Globe" piše da su Seltiksi zapeli koliko mogu da dobiju slobodnog agenta Rašida Valasa, koji je prethodnih pet sezona proveo u Detroitu. List navodi da je Valas tri sata večerao sa predsednikom Boston Seltiksa Denijem Ejndžom, trenerom Dokom Riversom i trojicom najboljih košarkaša Kevinom Garnetom, Polom Pirsom i Rejom Alenom.

Zbog već popunjenog "selari kepa", Seltiksi ne mogu da ponude veteranu astronomski ugovor, ali mu nude opciju da bude dio tima koji će osvojiti titulu. Valas je bio šampion sa Detroitom i sada ima izbor: da pokuša još jednom sa Seltiksima ili da ode u klub koji će moći više da se "otvori"...

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC