• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paunić: Teško je Amere pobijediti dva puta

Univerzitetska košarkaška reprezentacija Srbije poslije pobjede nad Australijom u drugoj rundi igra protiv Finske i SAD.

 Paunić: Teško je Amere pobijediti dva puta Izvor: MONDO

Srpski košarkaši opravdali su očekivanja na Univerzijadi i pobjedom nad Australijom u subotu u drugom kolu Grupe A 84:66 (15:14, 18:16, 29:21, 22:15) obezbijedili plasman u narednu rundu takmičenja.

"Australijanci su bili izuzetno motivisani i rasterećeni. Zato su imali i odličan šut za tri poena u prvom poluvremenu. Osim toga, igrali su dobro u tranziciji. U drugom poluvremenu smo uspjeli da prepoznamo situacije koje su bile problematične, prelomimo meč i riješimo ga ubjedljivo u našu korist",
ocijenio je selektor Srbije, Aleksandar Kesar.

U novoformiranoj grupi Srbija će igrati protiv Finske i SAD.

"U istoj situaciji, na startu druge runde, smo igrali sa Fincima prije dvije godine u Bangkoku. Naši skauti Nikitović i Gvozdić već rade na pripremi te utakmice", dodao je Kesar.

Miroslav Raduljica nije igrao protiv Australije. Nije riječ o povredi, Kesar je objasnio tu svoju odluku:

"Željeli smo da odmorimo Raduljicu. Nije nikakva povreda u pitanju. Jednostavno, željeli smo da probamo da bez njega odigramo kvalitetno. Na trenutke smo to i uspjeli", predočio je Aleksandar Kesar.

Najefikasniji na subotnjoj utakmici bio je Ivan Paunić, sa 15 poena.

"Australijanci su došli rasterećeni, jer su ispali. Pogodili su dosta otvorenih šuteva u prvom poluvremenu. Mi smo ispoštovali dogovor iz svlačionice u nastavku i prelomili utakmicu", počeo je Paunić.

"U drugom krugu nas očekuju Finska i SAD i sa oba tima će biti teško, naročito s Amerikancima, koji neće dozvoliti da ih pobijedimo dva puta u kratkom periodu. Pružićemo maksimum i probaćemo da ih pobijedimo. Najveći problem je to što o Fincima znamo stvarno malo",
priznao je Ivan Paunić.

Srbija će protiv reprezentacije Finske igrati u ponedeljak, a protiv selekcije SAD, koju je već savladala na nedavnom turniru u Beogradu, u utorak.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC