• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK ZVEZDA: Vučićević podnio ostavku!

Slobodan Vučićević je digao ruke i otišao iz Košarkaškog kluba Crvena zvezda u jeku pregovora sa trenerom Svetislavom Pešićem.

 KK ZVEZDA: Vučićević podnio ostavku! Izvor: MONDO

Sada već bivši predsjednik crveno-bijelih naveo je dva razloga za ovakav čin, koji klub praktično ostavlja na rubu egzistencije poslije godine u kojoj je sve ličilo na konsolidaciju i stvaranje jake Zvezde:

"Sa jedne strane, ciljana javnost nije shvatila važnost postojanja jake Zvezde i nije adekvatno finansijski podržala program koji sam ponudio.

Sa druge strane, trener i igrači, nažalost, nisu prepoznali pravu dubinu uticaja svjetske ekonomske krize i na naše prilike i nisu pokazali spremnost da koriguju svoje ugovore, čime bi znatno pomogli ponuđenom programu. Uvjeren sam da bi kroz razne uštede i budžet od 3,5 miliona evra za sledeću sezonu, nasuprot budžetu od 4,5 miliona evra koji je predložio operativni menadžment, omogućio Zvezdi da ostvari velike ambicije i visoke takmičarske domete", napisao je Vučićević u ostavci.


On je dodao:

"Prije godinu dana sam ispred Sportskog društva došao u Košarkaški klub Crvena zvezda sa iskrenom željom da pomognem kada je bilo najteže. I pored svojih brojnih profesionalnih obaveza, u novembru prošle godine, prihvatio sam mjesto predsjednika kluba, zbog toga što niko drugi nije bio spreman da se prihvati tog odgovornog zadatka.

U sportskom smislu iza nas je prililčno uspješna sezona, a sadašnji spisak igrača kojim klub raspolaže predstavlja ozbiljan potencijal koji se može dobro iskoristiti. Obaveze prema igračima koji su igrali prošle sezone već su potpuno izmirene, a sve ostale obaveze, nastale nakon mog dolaska u klub, biće izmirene do 15. jula čime prestaju moj mandat i misija u klubu.

Sudeći da je ljeto period između dvije sezone, mislim da moja odluka da podnesem ostavku na mjesto predsjednika kluba daje dovoljno vremena da se klub pravilno organizuje i pripremi za sledeću sezonu. Glavni razlog za ovu odluku je neizvjesnost realizacije projekta koji sam nedavno promovisao. Taj projekat bi naime, pored finansijske konsolidacije kluba, predstavljao i model za buduću vlasničku transformaciju Crvene zvezde po ugledu na pojedine velike španske klubove, gdje bi vlasnici bili mnogobrojni članovi i navijači".

U saopštenju dalje piše...

"Zbog toga nisam u mogućnosti da založim svoje ime kao garanciju rada kluba u predstojećoj sezoni, kao što je to bio slučaj prethodne godine.

Kada je budućnost Crvene zvezde u pitanju, novo rukovodstvo imaće izbor od nekoliko različitih opcija, uključujući i projekat koji sam predložio. Prije svega im želim da uspješno usklade ambicije kluba i njegove finansijske potrebe sa realnim izvorima i mogućnostima svih onih koji su spremni da podrže klub. Budućem Predsjedniku želim puno uspjeha u radu, sa važnom napomenom, da moja lična finansijska potraživanja od kluba, nastala po osnovu izmirenja raznih obaveza kluba, nikada neće predstavljati opterećenje i teškoću u funkcionisanju kluba.

Zahvaljujem se igračima, treneru, menadžmentu i zaposlenim na plodnoj i dvosmjernoj saradnji, na dobrim rezultatima i velikom radu koji su uložili i svakom od njih od srca želim sjajnu sportsku i profesionalnu karijeru", potpisao je Slobodan Vučićević u ponedeljak, 6. jula.


Beogradski mediji prethodnih dana spekulisali su o tome da je saradnja sa Pešićem "već gotova", kao i da se "očekuje promocija", ali je Vučićević sve iznenadio, vjerovatno i ljude u klubu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC