• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan isplatio Klobučara, novi igrači od srede

Autor mondo.rs

Košarkaški klub Partizan rešio je glavni problem pred start nove sezone. U potpunosti je isplaćen dug prema bivšem igraču Jaki Klobučaru, saopšteno je MONDU u beogradskom klubu.

 Partizan isplatio Klobučara, novi igrači od srede Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

"Slučaj Jaka Klobučar" je stavljen ad acta!

Košarkaški klub Partizan NIS ovog leta je zbog duga prema svom bivšem igraču, Slovencu Jaki Klobučaru, bio pod zabranom registrovanja novih igrača od strane FIBA.

Slovenac, odnosno njegovi pravni zastupnici, tražili su od Partizana da isplati dug od ukupno 132.000 evra.

Trener crno-belih Duško Vujošević u četvrtak je saopštio da je uplaćen deo novca (60.000 evra), a sportski direktor Dragan Todorić za MONDO je potvrdio da je danas na račun igrača uplaćeno i preostalih 72.000 evra.

Sada se čeka samo da FIBA potvrdi da je crno-belima skinuta "omča oko vrata", odnosno da je spor rešen i da može da registruje nove igrače, a reč je o Grku Janisu Kulezogluu i Slovencu Edi Muriću.

U svakom slučaju, njih dvojica neće biti u sastavu za prvi meč u novoj sezoni ABA lige protiv Solnoka, jer je rok za registraciju igrača 48 sati pre meča.

Dakle, crno-beli će bez njih morati na mađarski tim, ali bi od srede i meča protiv Krke, Vujošević trebalo da računa i na ovu dvojicu stranaca.

Treći novajlija, Andreja Milutinović je ranije registrovan, ali je on svakako van tima zbog povrede.

SLOVENCI POMINJU KAMATU

Specijalizovani portal kosarka.si je posle objave vesti o isplati duga Klobučaru "odgovorio" tvrdnjom da je osnovni deo duga zaista izmiren, ali da crno-beli za ukidanje blokade treba da uplate još 5.000 evra na ime kamata i to do 15. oktobra!

Ostaje još da se vidi šta će biti sa Lukom Bogdanovićem, kome će biti ponuđena saradnja pod određenim finansijskim i sportskim uslovima, mada je njegov agent Miodrag Ražnatović u izjavi za B92 izrazio sumnju u pozitivan ishod pregovora.

Evo šta je saopšteno na sajtu Partizana:

"Rukovodstvo KK Partizan NIS uložilo je velike napore da reši situaciju vezanu za BAT blokadu i tako omogući registraciju igrača za sezonu 2014/2015. Uprava srpskog šampiona je uz pomoć prijatelja kluba obezbedila i uplatila novčana sredstva potrebna za skidanje blokade. Sve instance FIBA uključene u ovaj slučaj na vreme su obaveštene, kao i pravni zastupnik bivšeg igrača. Očekujemo da će blokada ubrzo biti skinuta i omogućena registracija igrača u najskorijem roku", stoji na zvaničnom sajtu crno-belih.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC