• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj bajke srpskih košarkašica!

Autor mondo.rs

Naša reprezentacija u četvrtfinalu Mundobasketa izgubila od Turske, posle mnogo obrta - 62:61 (18:13, 6:17, 17:10, 21:21).

Ipak ništa od polufinala!

Reprezentacija Srbije u subotu popodne će igrati protiv Kine, za plasman od petog do osmog mesta, za šta će biti jako teško "podići" se posle ovakvog poraza u četvrtfinalu.

Turska će se u polufinalu sastati sa Španijom, koja je ubedljivo savladala Kinu - 71:55, drugi par biće Australija - SAD/Francuska.

Izabranice Marine Maljković ušle su u utakmicu kao blagi autsajder, ali su se sjajno borile sa odličnim protivnikom i 14.000 njegovih navijača, povremeno i sa sudijama koje su dozvoljavale odbranu preko granice faula.

Milica Dabović nanizala je 18 poena (trojke 4/9), sjajna Nevena Jovanović 16 poena i šest skokova (trojke 4/4), a Jelena Milovanović 11 poena. Protivnik je znao odakle preti opasnost i Ana Dabović zaustavljena je na dva poena, uz šut iz igre 1/7.

Na poluvremenu je naša reprezentacija imala "plus šest", u 23. minutu i rekordnih 10 poena razlike (36:26), ali je posle 40:31 u 27. minutu počeo pad koji je zaustavljen kada je već postalo kasno.

U duelu Turske i Srbije, odlučujući tas na vagi bila je naturalizovana Amerikanka, tamnoputa Lara Sanders. Zabeležila je 14 poena, čak 19 skokova (prosek joj bio 9,0), od toga sedam u napadu, dok je u poslednja dva minuta utakmice udarila našima tri od ukupno pet blokada.

Ivegin je postigla 12 poena (četiri trojke), a Jilmaz kada se lomio ishod utakmice vezala šest poena, iako je do tada imala šut iz igre 0/14!

Turkinje su sa pomenutih 31:40 preokrenule na 45:40, serijom od 14:0, Srbija je na kratko uhvatila priključak - 45:45, trojkom sjajne Nevene Jovanović - ali Sanders u odbrani i Jilmaz u napadu diktirale su tempo do 55:47.

"Bele" se nisu predavale, ukradena lopta Tamare Radočaj, fanatična borbenost Milice Dabović i trojke Milovanović i Jovanović dovele su ih na samo 61:59.

Trebala nam je još jedna dobra odbrana, ali dogodio se faul na sekund pre kraja napada i jedan pogođen penal Palazoglu. Radočaj je iz neizrađene pozicije probala da izjednači i iznudi produžetak, ali uspela je samo da iz "popravnog" smanji na konačnih 62:61...

Domaća selekcija vodila je većim delom prvog poluvremena. U 17. minutu bilo je 23:18, ali su naše do odlaska na odmor preokrenule serijom od 12:1 - 30:24!

Milica Dabović ubacila je do tada 11 poena (trojke 3/6), a Nevena Jovanović osam (trojke 2/2).

Prednost smo ostvarili odličnom zonskom odbranom i boljim procentom šuta, 37 odsto u odnosu na samo 24 odsto ubačaja iz igre turske ekipe. "Škripi" u skoku, gde su protivnice uhvatile 12 lopti posle svojih promašaja.

U trećoj četvrtini je serija Marininih učenica išla do 18:3, četvrtom trojkom Milice Dabović povisili smo na 36:26 (23. minut), ali od tog trenutka su Turkinje maksimalno "zategle" odbranu i Srbija je za narednih sedam minuta postigla samo četiri poena.

Ivegin je parirala Dabovićevoj preciznošću van linije 6,75 metara, a naturalizovana Amerikanka Sanders neumorno skakala i u poslednjem napadu treće četvrtine poentirala za 41:40 u korist Turske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC