• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda počela sezonu sa 30 razlike!

Autor mondo.rs

Serijom 20:1 u trećoj četvrtini, košarkaši Crvene zvezde "ubili" su svaku neizvesnost na otvaranju sezone pred oko 5.000 navijača u "Pioniru". Odličan kapiten Mitrović.

 Zvezda počela sezonu sa 30 razlike! Izvor: MN PRESS

Bilo je neizvesno do sredine treće četvrtine.

Završeno je ubedljivom pobedom favorita nad debitantom!

Košarkaši Crvene zvezde, serijom 20:1 u periodu od 25. do 30. minuta, razgalili su oko 5.000 navijača u "Pioniru" i rešili pitanje pobednika utakmice 1. kola ABA lige, ujedno i prvog meča u sezoni 2014/15.

Na kraju više nego ubedljivih 85:55 (17:17, 25:18, 23:12, 20:8).

Skromna, ali borbena ekipa temperamentnog "Titija" Papazova držala se do rezultata 47:44 za tim Dejana Radonjića, kada je Zvezda "stegla" odbranu i sa nekoliko brzih kontra napada razbucala otpor "plavih".

Zanimljivo, u kreiranju serije koja je rešila susret, ni poen nisu dala do tada dvojica najefikasnijih igrača crveno-belih, Luka Mitrović i Boban Marjanović.


Mitrović je, kako i doliči kapitenu, poveo Crvenu zvezdu do preokreta u prvom poluvremenu i razbudio prilično usnulu publiku, koja je na početku meča napravila mlaku atmosferu.

Utakmicu je počela petorka Markus Vilijams, Čarls Dženkins, Marko Tejić, Nikola Kalinić i Boban Marjanović i igrala jednako mlako kako je i publika navijala - gosti su poveli 4:11 i imali prednost do početka druge četvrtine i rezultata 25:28.

Tada je na parket ušao Mitrović, s njim i Jaka Blažič koji je doživeo prave ovacije, a novi kapiten potom na brzinu postigao je 12 poena, uz tri skoka i tri asistencije, što je uz još 14 poena Marjanovića, bilo dovoljno za 42:35 na pola puta do kraja.

Ne vole svi košarkaški analitičari da se pozivaju na indeks uspešnosti i čine ga merodavnim, ali on je ove pokazao da je razlika u kvalitetu igre dva tima bila veoma velika - 114:35.

Bugari su imali prednost 25:28, kada je Mitrović poenima i asistencijama za Marjanovića, uz jedan bitan skok u napadu, kreirao seriju od 11:1, za vođstvo 36:29 i hitan tajm-aut protivnika.

Zvezda je loše otvorila drugo poluvremene, dozvolila protivniku da se vrati u igru (44:43), kada se začuo i poneki zvižduk, ali je potom Radonjić pronašao petorku koja nije umela da primi koš: Vilijams, Kalinić i Maik Cirbes, Nemanja Dangubić i Stefan Jović uprostili su igru u napadu i otvorili favoritu put do pobede.

Tek u prvom napadu četvrte četvrtine, novi plej i najopasnije napadačko Radonjićevo oružje, Vilijams, ubacio je prve poene, ali je u tom trenutku već imao šest asistencija. Zapravo je on ubrzao igru sredinom treće četvrtine i povezao sa zakucavanjima bekove i krila.

U poslednjih šest, sedam minuta utakmica se pretvorila u egzekuciju jednog tima, koji je igrao za najvernije navijače koji su prilično ispunili dvoranu na otvaranju sezone.

Branko Lazić se "skinuo" za utakmicu, uprkos povredi malog prsta desne ruke koji je lomio (imao je bandažu). Crvena zvezda u utorak gostuje šampionu ABA lige, Ciboni, u Zagrebu, a naredne subote dočekuje Olimpiju iz Ljubljane, dok će prvi srpski derbi igrati sa Mega Vizurom sredinom "one tamo" nedelje.

Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC