• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dabović: Brzopletost! Maljković: Ovo nije dovoljno

Autor mondo.rs

Prvi strelac Srbije u porazu od Turske razočarana eliminacijom, selektorka aludirala na sudijski kriterijum.

Srpske košarkašice nisu uspele da se revanširaju Turkinjama za poraz u meču za bronzu na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Tada je naš tim izgubio sa 21 poenom razlike, a u četvrtfinalu Mundobasketa, u Istanbulu, samo sa 62:61. Baš zato, ovaj poraz možda i više boli...

"Igranje pred 15.000 ljudi je najbolje iskustvo u mom životu. Želele smo da pobedimo, ostavile smo srce na terenu, kao i uvek. Stvarno sam razočarana", rekla je kapiten Milica Dabović.

Dok je Milica igrala i pogađala, Srbija je vodila, najviše sa 10 poena razlike u 23. minutu. Bio je to trenutak kada je kompletno stao napad. Do kraja su Nevena Jovanović i drugarice samo sporadično pogađale.

"Brzo smo se rešavale na šut kada smo imale 10 poena prednosti. Nismo koristile 24 sekunde za napad. Nismo bile mirne, samo smo šutirale, a one su igrale presing i tu smo izgubili neke lopte. Zato smo ispustile prednost", dodala je Dabovićeva.

Selektorka Marina Maljković ocenila je da je i njen tim zaslužio pobedu u četvrtfinalnom meču SP.

"Čestitam Turskoj na pobedi. Ali, svi će se složiti, čak i najstrastveniji navijači Turske, jer su Turci iskreni ljudi, da je i Srbija vrlo zaslužila pobedu. Znate na šta mislim", rekla je Marina novinarima posle meča.

I ona i Milica Dabović su pokušavale da suzbiju emocije na konferenciji za novinare.

"Mi smo u posebnom projektu već tri godine i svake od njih smo pravile neka iznenađenja. Sve se u ženskoj košarci u Srbiji dešavalo brzo. Ponosni smo na sve rezultate, ali ono što svi osećamo je da ovo nije dovoljno za nas. Želele smo da pobedimo", istakla je Marina Maljković.

Srpkinjama predstoji borba za plasman od petog do osmog mesta, a sledeće godine Eurobasket u Mađarskoj i Rumuniji, kvalifikacioni za Olimpijske igre u Riju 2016.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC