• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda Partizanovog "vrtića" u Mađarskoj!

Autor mondo.rs

Sjajan rezultat crno-belih s obzirom na sve okolnosti koje prate Vujoševićev tim na startu sezone.

 Pobeda Partizanovog "vrtića" u Mađarskoj! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Velika pobeda Partizana na startu sezone!

Bez povređenih Andrije Milutinovića i Dragana Milosavljevića, bez kasno registrovanih Eda Murića i Janisa Kulezoglua, bez još nepotpisanog Luke Bogdanovića, sa sastavom u proseku mlađim od 20 godina, crno-beli su sezonu 2014/15 počeli trijumfalno.

I to na neugodnom gostovanju u Mađarskoj, ekipi Solnoka, na mestu na kojem su prošle sezone doživeli neprijatan poraz sa znatno jačim "rosterom".

U 1. kolu ABA lige: Solnok - Partizan 55:60 (11:10, 14:19, 12:15, 18:16).

Tim Duška Vujoševića, u kom su se ove subote uveče nametnuli Milenko Tepić (13 p, 7 sk, 3 as, 1 ukr, 4 izg), Mihajlo Andrić (13 p, 3/5 za tri, 4 sk, 2 as, 1 ukr, 2 izg) i Boris Dalo (7 p, 9 sk, 5 as, 2 ukr, 1 izg), u sredu od 20 časova u "Pioniru" dočekuje Krku, koja je ranije u toku dana napravila iznenađenje i pobedila Cedevitu.

Ujedno, Cedevita je Partizanov rival u 3. kolu, već sledećeg vikenda.

U zanimljivoj i borbenoj utakmici, Partizanov "vrtić" bolje je otvarao svaku četvrtinu i u svakoj dopuštao rivalu da se u vrati u igru, s tim da je u četvrtoj deonici jedan potez Tepića sprečio potpuni egal i neizvesnih minut i po do poslednje sirene.

Naime, pri rezultatu 51:55, a bilo je 39:53 u 33. minutu, Partizan je odigrao prilično statičan napad, centar Nikola Milutinov izvukao se na "dugu" dvojku i promašio, ali je loptu skokom pravo niotkud "pokupio" Tepić. Solnok je ostao bez napada za potencijalnih "minus 2" ili "minus 1", crno-beli su potrošili još 20-ak sekundi i onda odigrali lepu akciju: Dalo za Đorđa Gagića, Gagić pod koš za Milutinova, koji je ubacio zicer i ubio poslednju nadu mađarskog šampiona u preokret.

Do kraja susreta, Tepić je mirno ubacio dva slobodna bacanja, Gagić jedno, za vredna dva boda koja će popraviti raspoloženje u timu koji je sezonu, prema Vujoševićevim rečima, počeo "tužno".

Izvor: MONDO

Ko je igrao za Partizan na otvaranju seozne?

Na krilu su bili Mihajlo Andrić (20) i Nemanja Bezbradica (21), dok je Vujošević na centarskim pozicijama imao Đorđa Gagića (23), Đoku Šalića (19), Nikolu Milutinova (19), Miloša Glišića (16) i Ivana Bojanića (17).

Marinković, Glišić i Bojanić su debitovali u regionalnom takmičenju. Aranitović je prošle sezone odigrao ukupno četiri minuta u ABA ligi, Šalić je na 13 utakmica provodio na parketu prosečno četiri minuta, a Bezbradica na 14 utakmica u proseku pet minuta.

Dalo i Andrić imali su po 21 ABA nastup, sa 13, odnosno osam minuta po meču.

Vujošević je imao, dakle, samo trojic ozbiljnih seniorskih igrača - Tepić, Gagić i Milutinov.

PRVA ČETVRTINA:

Da je početak sezone i da su timovi daleko od respektabilne forme moglo je da se vidi u uvodnih pet minuta utakmice. Do ulaska u 7. minut, Solnok je bio bez poena, za to vreme crno-beli su stigli do 0:6.

Bilo je i 3:10, zahvaljujući poenima Bezbradice i Tepića, ali su onda usledile izgubljene lopte Gagića i Milutinova, trojku je pogodio Sinovec, pa Vojvodina, potom je Vojvoda i ukrao loptu Marinkoviću i dodao Sinovecu za brzo zakucavanje, pa je prva deonica završena serijom domaćeg tima 8:0, za 11:10.

DRUGA ČETVRTINA:

Partizan je pokretljivom odbranom i dobrim skokom zaustavio nalet Solnoka početkom druge četvrtine, a onda se razigrao Dalo, koji je na poziciji pleja pokazao zavidnu mirnoću i racionalnost.

Pogodio je trojku, a onda podelio par pravih pasova i pokrenuo igru crno-belih, uz još jednu ukradenu loptu na svojoj polovini.

"Brzom brzinom", uprkos tome što je trener Solnoka Aleksić dva puta pokušao da "seče" igru Partizana tajm-autima, Vujoševićev tim došao je do 14 poena prednosti, 15:29, i to zakucavanjem Bezbradice na pas Daloa.

Međutim, Partizan je tu stao.

Na drugoj strani, trojku je pogodio Brkić posle ukradene lopte Vitmana, crno-beli su loše organizovali dva uzastopna napada i potom primili neverovatnu trojku uz zvuk sirene koju je "izmislio" Vojvoda, za tek četiri poena razlike - 25:29.

Solnok je prvu deonicu završio serijom 8:0, a drugu 10:0.




TREĆA ČETVRTINA:

I treći put na utakmici, Partizan je bolje otvorio četvrtinu, igrao dopadljivije i kvalitetnije tokom većeg dela deonice i na kraju, u finišu, greškama umanjio prednost koju je imao.

Simultanku je od povratka iz svlačionica odigrao Andrić, ubacio dva poena, pa vezao tri trojke za velikih 25:38, odnosno 28:41, ali - deja-vu.

U poslednja tri minuta treće četvrtine, Solnok je preko Sinoveca koji je pogodio trojku, pa dvojku, uspeo da održi priključak - 37:44!

ČETVRTA ČETVRTINA:

Prvom trojkom Marinkovića na meču, potom poenima Tepića i Gagića, Partizan je samo naizgled rešio dileme oko pobednika kada je u 33. minutu imao velikih 39:53, ali moglo je da se nasluti na osnovu viđenog u prve tri četvrtine da mladi beogradski sastav neće moći tek tako da "odradi" posao do kraja na terenu znatno iskusnijeg protivnika.

Pre svega zahvaljujući Vojvodi, kojeg je sjajno pratio debitant u dresu Solnoka, Sinovec, domaći tim smanjivao je prednost malo po malo i imao svega "minus 4", na dva minuta pre kraja, ali je onda Tepić zabeležio ofanzivni skok koji je na kraju napravio razliku.

U korist Partizana!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC