• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UI (košarka): Amerikanci dobili Srbiju u punoj Areni

U zanimljivom meču selekcija SAD-a savladala Srbiju 68:66 i timu Aleksandra Kesara nanijela prvi poraz.

 UI (košarka): Amerikanci dobili Srbiju u punoj Areni Izvor: MONDO

Ameri su se revanširali košarkašima Srbije za poraz u pripremnom turniru pred start Univerzijade, ali i dobrim dijelom za poraz u finalu Svjetskog prvenstva za juniore, prije dvije godine u Novom Sadu.

Igrači iz generacije koja je tada odlučivala o šampionu svijeta, dobrim dijelom okupili su se i na 25. Univerzijadi u Beogradu, a u duelu pred skoro 10.000 ljudi u Beograskoj areni pobijedila je reprezentacija SAD - 68:66 (15:18, 22:18, 20:20, 11:10).

Ovaj poraz, prvi za srpske košarkaše, poslije tri uvodne pobjede protiv Australije, Grčke i Finske, nije toliko strašan jer je odlučivao samo o tome ko će sa prve, a ko sa druge pozicije iz Grupe I otići u četvrtfinale. Ujedno i ko će za protivnika u četvrtfinalu dobiti Tursku, a ko Bugarsku.

Srbija je  težeg, Tursku, najvećim dijelom zbog nespretnosti u posljednjih desetak sekundi meča, kada nisu umjeli da kazne četiri uzastopno promašena penala američkih studenata, već su u dva napada zaredom gubili loptu ispod koša i davali protivniku drugu, treću i četvrtu priliku da ih dokusuri pri rezultatu 66:67.

Na kraju, Amerikanci su pogodili samo jedno od šest slobodnih bacanja, tako da je timu Aleksandra Kesara ostalo 5,3 sekundi da realizuje posljednji napad. Poslije tajm-auta izvedena je konfuzna akcija za Marka Simonovića, koji nije imao poziciju, pa je loptu dodao Ivanu Pauniću, a ovaj preko ruke promašio šut za pobjedu - 66:68.

I, odmah podatak da je Srbija serijom 16:5 došla do vođstva od 62:57 pet minuta prije kraja utakmice, a da je potom uslijedio tajm-aut američkog trenera Boa Rajana i serija njegovog tima od 7:0.

Pri rezultatu 63:67, najbolji košarkaši među srpskim studentima izgubili su dvije lopte prije nego su je preneli preko pola, što uz dve izgubljene lopte u posljednjih deset sekundi poslije serije promašaja Amerikanaca sa penala predstavlja preveliki luksuz da bi se dobio vjerovatno najozbiljniji rival za zlato.

Za Srbiju zbog povrede skočnog zgloba u duelu sa Finskom, nije igrao Marko Kešelj.


SRBIJA: Koprivica 2, Mačvan 13, Protić 2, Bjelica 2, Kešelj, Milošević 2, Aleksić, Raduljica 13, Simonović 11, Paunić 14, Borovnjak 3, Štimac 4.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC