• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvije košarkašice Srbije izbačene iz Sela

Ženski košarkaški tim Srbije na Univerzijadi osuo se zbog nedicipline! Selektor Slađan Ivić je izbacio Ivu Roglić i Miljanu Musović iz Sela.

 Dvije košarkašice Srbije izbačene iz Sela Izvor: MONDO

Roglićeva pred meč sa selekcijom Francuske, u noći između 2. i 3. jula, nije prespavala u Selu, već se vratila u ranim jutarnjim časovima, zbog čega je selektor Ivić odlučio da je udalji iz tima.

Ivić je zatim pokušao ostalim djevojkama da uzme akreditacije za ulazak u Selo kako se takve stvari ne bi dešavale, ali tom njegovom činu usprotivila se Miljana Musović, rekavši da je to "atak na njenu ličnost i ugrožavanje privatnosti", koja je zbog toga, takođe, udaljena.

"To sam uradio u želji da zaštitim reprezentaciju, jer niko ne smije da remeti rad, red i disciplinu, ali činjenica je da su one povrijeđene i da zbog toga nisu igrale. Nisam očekivao da to urade, izbacio sam možda i dvije najbolje igračice, ali stojim iza te odluke, koja nije bila laka. Cijelu noć sam razmišljao i prelomio, a ovo neka bude nauk mlađim naraštajima koji dolaze da niko ne može da bude iznad reprezentacije", prenijeli su beogradski mediji reči selektora Slađana Ivića, čiji se tim protiv Japana sastaje u borbi za plasman od 9. do 12. mesta.

Stručni štab pokušao je da zataška čitavu stvar, ali je skandal izbio na vidjelo kada se dvije košarkašice nisu pojavile na meču protiv Turske, koji je Srbija izgubila.

"Mi smo domaćini Univerzijade, striktno smo se dogovorili o pravilima ponašanja i poštovanju discipline. Druženje u selu nekome nije bilo dovoljno. Od KSS smo dobili vijest da je jedna igračica noćila van Sela, što je nedopustivo. U pojedinčanim razgovorima nijedna igračica nije htjela da prizna da je kriva, a ja nisam želio da se bilo ko odupire kolektivu. Red mora da se zna, ovo je pedagoški gest i nije ništa lično", objasnio je Ivić, uz napomenu da da on snosi odgovornost za za rezultat, ali da svaki igrač mora da odgovara za svoje ponašanje.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC