• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Svi imaju šansu, pa i Partizan

Trener Partizana Duško Vujošević ocijenio je da su sve grupe u Evroligi ujednačene i da njegov klub "nije imao ni sreću, ni nesreću" na žrijebu.

 Vujošević: Svi imaju šansu, pa i Partizan Izvor: MONDO

"Grupa je ujednačena, kao i ostale. Niti je bilo sreće, niti nesreće. Istina, Unikaha i Efes Pilsen su bili najjači u svojim 'šeširima', ali to je isto ujednačeno. Svi imaju šansu, pa tako i Partizan", rekao je Vujošević, čiji će tim voljom žrijeba u Barseloni igrati u grupi B sa ekipama Lijetuvos Ritasa, Olimpijakosa i jednim od pobjednika kvalifikacija.

Partizan je osmostruki uzastopni šampion Srbije, poslednje tri sezone prolazio je u Top 16 fazu, a u poslednje dvije je dolazio u četvrtfinale.

"Mi imamo imperativ publike i svog rada. Moramo se mobilisati svi, da napravimo dobar tim, koji će moći da sačuva ime i ugled koji smo izborili u Evroligi",
rekao je Vujošević.

Vujošević smatra da će za preostalo mjesto u grupi B boriti ekipe Orleana, Šarlroa, Benetona i Ventspilsa.

"Mislim da će poslednji učesnik grupe biti Beneton",
dodao je trener Partizana.

Vujošević se osvrnuo i na dobijenu nagradu "Aleksandar Gomeljski" za najboljeg trenera u Evroligi prošle godine, rekavši da mu mnogo znači.

"Zaista mi prija nagrada, najviše zato što je dobijena od kolega, od trenera koji su igrali Evroligu. Zadovoljan sam što su prepoznali šta radimo. Zahvaljujem se i mnogobrojnim kolegama koji su me zvali da mi čestitaju", istakao je Vujošević.

Danilović zadovoljan, opet se razmišlja o Areni

Predsjednik Partizana Predrag Danilović nije bio nezadovoljan ishodom žrijeba u Barseloni.

"Moglo smo da prođemo i gore, ali moglo je biti i malo bolje po nas. Ipak, ni ovako nije ništa strašno", rekao je Danilović.

Direktor Partizana Mlađan Šilobad rekao je da je svaka godina teška za njegov klub zbog promjene igrača.

"Svaka godina je teška, jer ostajemo bez igrača. Uvijek pokušavamo da dovedemo nove, mlade košarkaše da rade sa našim trenerom, koji je bio najbolji u prošloj sezoni",
rekao je Šilobad televiziji Evrolige poslije žreba.

Danilović je istakao da crno-bijeli ne planiraju da sledeće sezone više utakmica igraju u Beogradskoj areni, ali nije sasvim ni odbacio tu mogućnost.

"Sigurno da smo razmišljali o igranju u Areni, ali to zavisi od mnogo stvari. Pionir je naša dvorana i tu igramo domaće mečeve, a u Areni ćemo možda igrati ako se poklopi nekoliko stvari",
rekao je Danilović.

Partizan je prošle sezone igrao dvije utakmice u Areni, a u prvoj, protiv kasnijeg pobjednika Evrolige Panatinaikosa, postavio je rekord po broju gledalaca u dvorani od kada se igra evropsko takmičenje. Taj meč gledalo je 22.567 gledalaca.

Šilobad je rekao da je igranje u Areni i rušenje rekorda uslijedilo zbog dobrih igara.

"Prošle sezone smo srušili rekord i igrali u Areni, ali to je bilo samo zbog naše dobre igre tokom sezone. Nadam se da će slično biti i ove", izjavio je Šilobad.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC