• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić sa vrha tabele "nišani" - opstanak!

Autor mondo.rs

"Pročitajte naš sastav. Ako znate više od tri igrača...", rekao je trener Krke nakon trijumfa nad Partizanom u Pioniru.

 Džikić sa vrha tabele "nišani" - opstanak! Izvor: MN PRESS

Ekipa Krke iz Novog Mesta potvrdila je u Beogradu da prethodne pobede nad Olimpijom u Superkupu Slovenije i nad Cedevitom u prvom kolu ABA lige, nisu bile nimalo slučajne.

Slovenački prvak vratio se u "egal" iz osam poena zaostatka u trećoj četvrtini i najviše zahvaljujući plejmejkeru Malkolmu Reju Armstedu, uspeo da prvi put u istoriji trijumfuje nad crno-belima kao gost (64:68).

Krka je tako ušla među četiri ekipe sa skorom 2-0. Preostale tri su Zvezda, Olimpija i Budućnost.

"Nismo planirali da pobedimo u Pioniru, to bi bilo neozbiljno. Samo smo došli da odigramo najbolje što možemo. Ovo je tek drugo kolo, Partizan još nema Milosavljevića, Milutinovića, 'četvorku' koja će sigurno doći ... Izdržali smo njihovu jaku, fizičku igru. Šta smo mogli, mi smo probali, uradili i nekako nam je na kraju uspelo da pobedimo".

"U nedelju igramo protiv Metalca i nemam pojma šta će tu da bude. Do sada nismo bili favoriti, pa je bilo malo lakše igrati. Videćemo kako se ponašamo kada moramo da dobijemo", rekao je Džikić.

Malkolm Rej Armsted prošle godine je debitovao u Evropi, pošto je diplomirao na univerzitetu Vičita stejt i nije bio izabran na draftu. Ovo mu je druga sezona u Krki, s tim da se jesenas brzo povredio.

"Čini mi se da smo do tog trenutka imali skor 3-2. Znam da smo pobedili Budućnost, Igokeu i Partizan. Rizikovao sam sa njim, čekao sam da se oporavi i izgleda da sam dobro procenio. Koliko će još da ostane u Krki, ja ne znam. Doći će neko, uzeće ga, mi ćemo ponovo da pravimo neke nove igrače. Tako nam je kako nam je".

Armsted je srpskom šampionu, u atmosferi koja je na momente podsećala na evroligašku, sasuo 26 poena!

Jasmin Hukić i Matej Rojc imali su veći indeks korisnosti, ali nema dileme ko je bio vođa gostujućeg tima.

"Indeks je čudna rabota, u indeksu ne piše kad si dao tih 26 poena. On je do poluvremena dao samo osam. Malkolm ima jako izražene liderske sposobnosti, nema nikakav strah da preuzme odgovornost..."

"Nije baš najslađa stvar trenirati takve momke. On je uzeo neke šuteve, gde bih ja u teoriji trebalo da mu kažem 'ej, stani sad majstore', ali onda kad pogodi, bude - 'bravo, care!' Moje je da sakrijem mane igrača, da igraju ono što znaju, inače se ne mešam".

Kada je reč o ambicijama kluba, Džikić uverava da one posle maksimalnog starta nisu porasle.

"Prošle godine smo osvojili 'duplu krunu' u Sloveniji, pa smo zbog znatno smanjenog budžeta ostali bez petorice igrača. To su Klobučar, Edo Murić, Bećirović, Buljan i Pavić. Nemamo neke velike ambicije, samo da ostanemo tu gde smo, dakle da opstanemo u ABA ligi".

MAJKA JE ZAPLAKALA

Redovni posetioci mečeva crno-belih u Pioniru, znaju koliko se u porodici Aleksandra Džikića voli Partizan. Džiletova majka uvek sedi na kraju VIP reda pored aut-linije, a često je na utakmicama i mlađi brat.

U sredu je majka delovala nikad 'razapetije' između ljubavi prema klubu i želje da sin ostvari veliku pobedu. Videlo se to odmah po završetku meča, kada u susretu sa Aleksandrom nije mogla da zadrži suze.

"Imamo mnogo mladih igrača, koji nisu za poređenje sa mladim igračima Partizana. Ja znam Andrića kada je bio dete. On i Milutinov su sada već ljudi, muškarci. Mi smo skroman tim. Pročitajte sastav, ako znate više od tri igrača, svaka vam čast".

Partizan nije bio kompletan u sredu, ali nije ni Krka (Joksimović i Bolčina nisu igrali, Kastrati se povredio i propustio drugo poluvreme). Džikić veruje da će za sedam dana svi biti na okupu i u svom stilu poručuje:

"Znao bih ja sa više para da sastavim i bolji tim! Ali ne mogu da se žalim na ove momke. Moji su".

Zanimljivo je da Krka ove sezone ne igra u Evropi, iako je bila sedma na kraju ABA lige 2013/14.

"Prošle sezone smo bili bolje plasirani od Olimpije i sledeći 'vajld kard' (za Evrokup) je bio naš, ali dobila ga je Olimpija. Igramo pored ABA lige i slovenačko prvenstvo, gde ćemo mladima da damo šansu da stasaju".

On se na kraju dosta neformalne priče sa novinarima, osvrnuo na komentare o formi pojedinih ekipa na startu sezone.

"Čujem da se za neke timove priča kako ne izgledaju dobro. Ljudi, sada je oktobar. Ako bi sada izgledali dobro, šta bi onda bilo u maju? Ovo je maraton, nije sprint. Odrediš sebi ciljeve i igraš na njih. Meni je, recimo, vrlo važno to što je Krka pet puta zaredom prvak Slovenije. Olimpija je super, ali mi smo prvaci".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC