• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u Evroligi: Top 16, san ili realnost?

Autor mondo.rs

Upitan da li je cilj njegovog tima plasman u drugi krug, trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je: "Ko veruje u čuda - dogodiće mu se". Evroliga za crveno-bele kreće večeras, u Kombank areni. Imaju li ove sezone "štofa" za Top 16?

 Zvezda u Evroligi: Top 16, san ili realnost? Izvor: MN PRESS

Posle sezone navikavanja, pred Crvenom zvezdom Telekom ponovo su najteži i najslađi, evroligaški izazovi.

Donekle izmenjen, ubrzan i podmlađen, tim Dejana Radonjića u četvrtak uveče počeće drugo uzastopno učešće u najjačem evro-takmičenju. Kao i prošle godine, utakmicom u Kombank areni. Kao i prošle godine, utakmicom protiv snažnog tima.

Pre 12 meseci, crveno-beli su se na istom mestu, u prvom kolu, borili sa ogromnom tremom i skupocenom Lokomotivom Kubanj. Izgubili su, najvećom zaslugom plejmejkera koji sada gradi njihovu igru - Markusa Vilijamsa. Ovog četvrtka, upravo će Amerikanac na Novom Beogradu predvoditi Zvezdu protiv Galatasaraja, vicešampiona Turske, čiji dres nose i Vladimir Micov i Zoran Erceg, kao i brojni internacionalci i iskusni domaći igrači.

"Normalno, novac ne igra, ali nisu njihovi igrači slučajno toliko plaćeni", rekao je Radonjić o narednom rivalu u sredu.

Prezimena košarkaša Galatasaraja dovoljno govore o snazi ekipe Ergina Atamana. Uostalom, zato je, uz Olimpijakos, i proglašena za favorita u borbi za prvo mesto Grupe D. Zvezdi se predviđa trka za treću i četvrtu kartu za Top 16, uz snažnu Valensiju, osvajača Evrokupa i opet izmenjenu Laboral Kuću. Debitantu Neptunasu ne daju se velike šanse, iako Radonjić poziva na oprez kad je taj tim u pitanju.

Trener Zvezde upozorio je na startu sezone da bi plasman njegovog tima u Top 16 bio čudo i poručio da bi u "čudo trebalo verovati". Njegovi igrači iskoristili su prva tri kola ABA lige da uhvate zalet i steknu samopouzdanje.

"Imamo tri pobede i to je dobra uvertira za početak Evrolige. Sasvim sigurno je da će biti neverovatna atmosfera, a mi moramo da ostanemo hladne glave da bi ta atmosfera za nas bila plus, a ne da nas nosi u nekom pogrešnom pravcu", rekao je kapiten crveno-belih Luka Mitrović u razgovoru sa novinarima.

Mladi krilni centar bio je igrač Zvezde i prošle godine, kada je vicešampionu Srbije za dlaku izmakao plasman u Top 16 i kada je morao u Evrokup, kao jedini tim sa četiri pobede. Mitrović je bio u klubu i pretprošle sezone, kada je Galatasaraj u buci "Pionira" savladao impresionirane crveno-bele pred bar 8.000 gledalaca.

Izvor: MN PRESS Na neki način, igračko sazrevanje kapitena pratio je i Zvezdin rast minulih sezona. Početkom 2013, duel sa Galatom bio je dobra lekcija Beograđanima, iz koje su shvatili da ih čeka još rada da bi mogli da se nose sa najvećima (a, Galatasaraj je te godine postao šampion Turske).

Ovog oktobra, pred njima je još jedan test, na koji izlaze sa i dalje svežim evroligaškim iskustvom i željom da ove godine zauzmu svoje mesto među najboljih 16 Evrope.

"Galatasaraj je igrački najbolji tim u našoj grupi, jer na svakoj poziciji ima proverene igrače. Iskustvo i kvalitet je na njihovoj strani, a mi moramo da se oslonimo na želju i motivaciju. Možda su oni favoriti, ali naša želja je jasna - osvajanje dva boda... Atmosfera u ekipi je fenomenalna, svi smo mladi, znamo se od ranije, kada smo igrali jedni protiv drugih. Sa nestrpljenjem očekujemo meč", dodao je Mitrović.

Može li Crvena zvezda Telekom u Top 16 Evrolige?

Anketa

Da li Crvena zvezda ove sezone može u drugu rundu Evrolige?

  • Da, Top 16 minimum

    100% (5)

  • Nema kvalitet, jedno je ABA liga, a drugo Evroliga

    0% (0)

  • Nisam siguran, teško je predvideti

    0% (0)

Da li Crvena zvezda ove sezone može u drugu rundu Evrolige?

Rezultati



Izvor: MN PRESS Prošle sezone, košarkaši Galatasaraja nisu odbranili titulu šampiona Turske u (prekinutoj) finalnoj seriji plej-ofa, a ostali su bez trofeja i u drugim takmičenjima.

Tokom leta, rukovodstvo je uložilo značajan novac i formiralo tim od kojeg se očekuje mnogo. "Cilj je plasman na Fajnal-for", rečeno je novinarima u sredu, u Kombank areni.

Stigli su Vladimir Micov (CSKA), Kerem Gonlum (Efes), Jan Vujukas (Uniks), Martinas Pocijus (Žalgiris) i Pjetro Aradori (Kantu).

Ekipa Ergina Atamana selektirana je za najviše domete i jasno je da će joj biti potrebno vreme za uigravanje. Pobeda u Kombank areni i njoj bi bila veliki stimulans za sve što je čeka ove sezone.

Sastav Galatasaraja:

5. Vladimir Micov (201, 1985), 7. Zoran Erceg (211, 1985), 11. Nejt Džavai (207, 1986), 12. Kerem Gonlum (208, 1977), 15. Jan Vujukas (211, 1985), 17. Martinas Pocijus (196, 1986), 19. Furkan Aldemir (207, 1991), 21. Pjetro Aradori (194, 1988), 22. Nolan Smit (188, 1988), 30. Karlos Arojo (188, 1979), 32. Sinan Guler (192, 1983),33. Ender Arslan (188, 1983), 34. Ege Arar (206, 1996), 35. Gokturk Ural (198, 1995).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC