• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujanić: Zaboljela me je Dudina odluka

Miloš Vujanić nije mirno primio izostavljanje sa spiska kandidata za tim Srbije na predstojećem Evrobasketu.

 Vujanić: Zaboljela me je Dudina odluka Izvor: MONDO

On je bio jedan od ključnih igrača i kapiten srpskog tima tokom kvalifikacija i u prvi mah, učinilo se da je izostanak dogovoren sa selektorom Dušanom Ivkovićem.

"Poslije ne znam koji put obnovljene povrede, razgovarali smo o Vujanićevoj situaciji i zaključili da je za njega značajnije da ovo ljeto iskoristi da se oporavi. Njegov učinak bio je veliki, ali zbog toga je izostavljen", izjavio je Ivković, selektor košarkaške reprezentacije 15. maja ove godine, kada je čitao spisak košarkaša na koje računa za Evropsko prvenstvo u Poljskoj (7. - 20. septembar).

Razlog zbog kojeg Vujanića nema, iako je bio jedan od stubova igre tokom kvalifikacija je njegova hronična povreda koljena, koja mu i u finišu tekuće sezone zadaje mnogo problema, objasnio je Ivković.

Umjesto Vujanića, pozvan je Igor Rakočević, koji je umalo i sam otkazao učešće zbog problema sa Ahilovim tetivama. Na kraju je, ipak, poručio da će igrati.

Ipak, Vujaniću bi moglo da zasmeta to što je Ivković u trenucima Rakočevićeve dileme da li da igra ili ne, poručio da reprezentacija Srbije ima odličan tim ljekara i da bi kvalitetnim radom mogao na pravi način da sanira povredu.

Prethodnog ljeta, sa povredom ligamenata koljena, na pripreme je došao i centar Nenad Krstić, u početku radio po posebnom programu, a kasnije, spreman, pružio mnogo na terenu i izborio povratak u NBA ligu iz ruskog prvenstva.

U međuvremenu, Ivković je novinarima objasnio da nije mogao da stupi u kontakt sa Vujanićem, jer je košarkaš Efes Pilsena često mijenjao brojeve telefona.

"Jedini kontakt imao sam sa (tim menadžerom) Mićom Berićem, dan prije nego što je objavljen spisak", otkriva Vujanić u intervjuu za "Sport".

"Mića mi je rekao da me neće biti na spisku. Nije mi bilo prijatno kad sam čuo da me nema. Bio sam kapiten prošle godine, mislim da sam odigrao solidno, dobro odradio pripreme... Ostaje žal, ali nema ljutnje, selektor je tu da bira", sumira osjećanja Vujanić, koji je polovinom prethodne sezone doživio, tačnije obnovio povredu koljena, zbog koje je u više navrata morao da pauzira u karijeri.

"Partizan me nije kontaktirao"


To je bio razlog zbog kojeg Ivković nije želio da riskira sa njim, već je obrazložio da je za Vujanića bolje da ljeto iskoristi da zaleči povredu i što bolje spreman dočeka narednu sezonu.

"U ovom trenutku najvažnije je da sam zdrav i da dobro odradim pripreme, a što se našeg nacionalnog tima tiče, naravno da navijam za njih", dodao je Vujanić, koji je za mogućnost da se ovog ljeta vrati u Partizan čuo iz novina.

"Nije bilo kontakata", rekao je bivši plej Partizana, a prije toga Crvene zvezde.

Ako ih bude?

"Ne mogu da komentarišem unaprijed. Još sam zvanično igrač Efes Pilsena. Moj tim je na potezu..."

Ukoliko Efes kaže da Vujanić ostaje, on će poslije dugo godina zaigrati ponovo sa Igorom Rakočevićem.

"Mislim da smo igrali zajedno jednu sezonu, kada sam ja prelazio iz juniorskog u prvi tim Crvene zvezde. Ne znam šta da kažem o Igoru, a da se ne ponovim. Izuzetan igrač, iza kojeg je nekoliko sjajnih sezona. U posljednjoj je potvrdio da je jedan od najboljih košarkaša u Evropi", pohvalio je Vujanić zemljaka, koji je ovog ljeta prešao u Efes iz Taukeramike.

"E, sad... Da li ćemo igrati zajedno, ne zavisi od mene", svjestan je Vujanić da bi povreda koju je doživio prošle sezone mogla da dovede u pitanje njegov status u Efesu i da će možda morati ponovo da promijeni klub.

On je u karijeri igrao za Crvenu zvezdu, Partizan, Fortitudo, Barselonu, Panatinaikos, Dinamo iz Moskve i Efes Pilsen, a Njujor Niksi draftovali su ga 2002. godine, mada nikada nisu aktivirali to pravo.

Miloš Vujanić 2003. godine bio je najbolji strijelac Evrolige, a godinu dana ranije osvojio je zlato sa reprezentacijom Jugoslavije na SP u Indijanapolisu.

U karijeri je osvajao titule prvaka 2002. i 2003. godine sa Partizanom, 2005. godine sa Fortitudom, 2007. godine osvojio je Evroligu, prvenstvo i Kup sa Panatinaikosom, a prethodne sezone uzeo je duplu krunu sa Efes Pilsenom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC