• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pobedila i Megu, ovacije Mitroviću

Autor mondo.rs

Crveno-beli nastavili perfektnu seriju. U Železniku su savladali Mega Vizuru 93:77, uz sjajnu partiju svog kapitena.

 Zvezda pobedila i Megu, ovacije Mitroviću Izvor: MN PRESS

"Luka, Luka, Luka...", skandirala je hala u Železniku u nedelju uveče.

Cela dvorana ustala je u 40. minutu utakmice Crvena zvezda - Mega Vizura da pozdravi Luku Mitrovića, kapitena svog tima, koji joj je igrom ulepšao veče, a ekipu povukao ka pobedi.

Sa 27 poena, uz perfektan šut za tri (5/5!), sedam skokova i dve asistencije, krilni centar lidera ABA lige bio je igrač odluke u četvrtom trijumfu Zvezde u isto toliko kola ABA lige.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM - MEGA VIZURA 93:77 (26:29, 25:15, 17:17, 25:16)

Već po tradiciji, igrači Dejana Milojevića stvarali su probleme favoritu i skupo prodali kožu. Počeli su utakmicu bolje, poveli 27:19 u 7. minutu i tako poslali poruku rivalu da će morati da se dobro oznoje za pobedu. To se i dogodilo.

Pojačavši igru u odbrani, ekipa Dejana Radonjića preuzela je vođstvo u drugoj četvrtini i sačuvala ga do kraja. Gosti (koji to zapravo i nisu, jer treniraju u toj hali) održavali su zaostatak na dostižnoj razlici, do kraja treće i početka četvrte četvrtine, kada je Mitrović stupio u prvi plan.

Pri vođstvu Zvezde 73:65, u 33. minutu, Mitrović je pokupio promašaj takođe raspoloženog Bobana Marjanovića (20 p, 9 sk) i poentirao za prvu dvocifrenu razliku. Potom je pogodio i trojku za 78:67 i odveo crveno-bele na razliku koju protivnik, željan dokazivanja, nije uspeo da još jednom dostigne.

Kešeljev debi protiv Zvezde

Kao što je bilo i najavljeno, za Megu je u Železniku debitovao Marko Kešelj, baš protiv svog nekadašnjeg tima. Na terenu je proveo 15 minuta i ubacio 5 poena. Jasno je da će s vremenom predstavljati ogromno pojačanje mladim saigračima,

U poraženoj ekipi, istakao se plejmejker Nenad Miljenović, sa 14 poena i 14 asistencija, kao i Nikola Jokić, sa 17 poena (3/4 za tri) i 7 skokova.

Iako su njih dvojica i Rade Zagorac (11 p, 4 sk), stvarali najviše problema crveno-belima, ekipa Dejana Radonjića odgovorila je na njihove nalete na svoj način - snažnom odbranom.

Kada se učinilo da će i večerašnji meč mladih timova biti neizvestan do kraja, crveno-beli su čvrstom igrom pod svojim košem zatvarali prilaze obruču i sprečavali lake šuteve protivnika.

Već u prvih sedam minuta, Mega je pokazala raskošan napadački potencijal, ubacivši čak 27 poena, ali je domaćin, dok je meč odmicao, bio sve pribraniji na svojoj polovini. Crveno-beli sakupili su više skokova (31:27) i imali veći broj asistencija (25:24), ali i izgubljenih lopti (17:13).

Kada je Mitrović već trasirao Zvezdi put ka pobedi, na scenu je stupio Marjanović i sa devet poena u završnici konstantno podizao prednost svog tima do završnih "plus 16". Gorostasni centar, MVP prvog kola Evrolige, ponovo je dobro sarađivao sa Markusom Vilijamsom, koji je završio meč sa deset poena i četiri skoka.

Velika borba na terenu i pojedine sudijske odluke (na štetu oba tima) stvarale su nervozu i na tribinama, pa su sudije na momente glasno vređane, s tim da je publika posebnu pažnju posvetila Miliji Vojinoviću. Upravo je arbitar iz Novog Sada pri kraju prvog poluvremena dosudio i tehničku Dejanu Radonjiću zbog prigovora da je trebalo da "svira" korake Nenada Miljenovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC