• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Mekejleb ne dolazi u Partizan!

Erik Flajšer za MONDO je odlučno demantovao mogućnost da Lester Bo Mekejleb posle više od četiri godine opet obuče crno-beli dres.

 MONDO: Mekejleb ne dolazi u Partizan! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Loš start u ABA ligi i Evrokupu tera čelne ljude Partizana da se intenzivno bave onim što bi, da je situacija dozvoljavala, bilo na dnevnom redu tokom leta - dovođenjem pojačanja.

Edo Murić registrovan je pre dve nedelje, uoči drugog kola ABA lige, debi Milana Mačvana očekuje se u sredu protiv Banvita, a sada je u toku potraga za plejmejkerom.

Milenko Tepić (koji nije klasičan "plej") i neiskusni Boris Dalo prošle sezone su imali pored sebe Bogdana Bogdanovića, koji je radio veliki deo posla u organizaciji igre, neretko igrajući i napadačke "simultanke", ali bez njega i još nekolicine odličnih igrača na drugim pozicijama, to jednostavno više ne funkcioniše.

Kao jedno od mogućih rešenja nezvanično se pominje Lester Bo Mekejleb (29 godina, 183 cm), koji je bez kluba otkako se krajem juna rastao sa Fenerbahčeom.

Tragom informacije da bi Mekejleb pristao da se vrati za znatno manji novac od onog koji je zarađivao u Turskoj i Italiji, ali ipak veći od sume koju Partizan trenutno može da mu ponudi, MONDO je kontaktirao agenta američkog plejmejkera Erika Flajšera i dobio konkretan odgovor.

"Nema istine u tim glasinama".

Na insistiranje da je u Srbiji prethodnih dana bilo mnogo "dima" po pitanju (nepotvrđenih) pregovora i da Mekejleb možda želi da se vrati u grad, čiji je čest gost kada mu to obaveze dozvoljavaju, Flajšer je ostao pri svom stavu:

"Ne".

Bo Mekejleb je otprilike u ovo doba 2009. godine stigao u Partizan iz turskog Mersina i već u prvoj utakmici Evrolige, protiv Unikahe, nagovestio da će biti ogromno pojačanje.

Kasnije je bio među najzaslužnijima za osvajanje Jadranske lige, domaćeg prvenstva i Kupa, kao za plasman na Fajnal for Evrolige u Parizu, gde je prvaka Srbije jedna lopta delila od pobede nad Olimpijakosom i finala protiv Barselone.

Tog leta prešao je u Montepaski, a dve godine kasnije u Fenerbahče, za koga je prošle sezone u Evroligi beležio 11,9 poena, 3,2 skoka, 2,5 asistencija i 1,4 ukradenih lopti za prosečno 27 minuta, uz 66 odsto pogodaka za dva, odnosno 36 odsto za tri poena.

Postavlja se samo pitanje, bolje reći - misterija je, zbog čega igrač takvog renomea i statistike krajem oktobra i dalje nema klub, a uz to gotovo da nije ni pominjan u "kombinacijama" vezanim za nekog evroligaša ili NBA tim.

MONDO nije uspeo da ovim povodom stupi u kontakt sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem, ni sa sportskim direktorom Draganom Todorićem, ali će o tome sigurno biti reči u utorak, na konferenciji za medije pred duel drugog kola Evrokupa sa Banvitom.

Oni koji su gledali crno-bele na poslednjim utakmicama, u Zagrebu, Viljnusu i Ljubljani, saglasiće se da je brži i kreativniji plejmejker, sa više poena u rukama, jedan od preduslova da teška sezona po crno-bele poprimi pozitivniji tok.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC