• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda stala na Baltiku

Autor mondo.rs

Crveno-beli doživeli prvi poraz ove sezone. Pobedio ih je Neptunas 83:81, uz zvuk sirene i promašenu trojku Vilijamsa za pobedu.

 Zvezda stala na Baltiku Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Posle pet "vezanih" pobeda, košarkaši Crvene zvezde Telekom prvi put su ove jeseni doživeli poraz. U dalekoj Klajpedi, na obali Baltičkog mora, nervozne ih je savladao Neptunas.

Jurili su Beograđani vođstvo protivnika od početka, obuzdali šut Neptunasa za tri (11/25), postepeno smanjivali razliku i u poslednja tri minuta izjednačili (81:81, serijom 7:0). Imali su šansu i da povedu, ali je Luki Mitroviću 27 sekundi pre kraja zadrhtala ruka na liniji penala.

Trener Zvezde Dejan Radonjić nije tražio faul, Litvanci su čuvali loptu i košem Valdasa Vasilisa ponovo stekli vođstvo. Ispostaviće se konačno - 83:81.

Do kraja je u tom trenutku ostalo malo više od tri sekunde, koje je Markus Vilijams iskoristio za težak šut za tri, posle tajm-auta. Pokušaj preko ruke rivala završio je na obruču i slavlje Litvanaca je počelo.

NEPTUNAS - CRVENA ZVEZDA 83:81 (25:20, 22:17, 20:24, 16:20)



Veliku energiju potrošili su Beograđani na parketu Litvanaca i ostali bez pobede. Njihov rival pogađao je u prvom poluvremenu iz svih uglova, sve do vođstva 57:44, kada je Radonjićev tim zaigrao čvršće u odbrani i uveo meč u egal završnicu.

U 31. minutu, trojke u nizu ubacili su Nemanja Dangubić i Jaka Blažić, za izjednačenje 69:69. Litvanci su zastali, ali ipak sačuvali vođstvo - greškama crveno-belih u nizu.

Čarls Dženkins promašio je polaganje za "minus dva" (pri 76:72), Nikola Kalinić takođe je promašio pod košem za "minus jedan" (pri 77:74), Stefan Jović poklonio je loptu rivalu na svojoj polovini, Blažič istrčao sa njom u aut...

Posle skoro svake njihove greške, košarkaši Neptunasa koristili su šansu da sačuvaju i povećaju prednost slobodnim bacanjima. Vođstvo domaćina od tri ili četiri poena delovalo je u tim trenucima veće nego što zaista jeste.

Nervoza je jasno vezala ruke crveno-belima u ključnim momentima, pa je samo Jaka Blažič u završnici uspeo da pogodi dva uzastopna penala. Nije Marjanović, nije Vilijams, a nije ni Mitrović, pred opisanu završnicu...

STATISTIKA

NEPTUNAS: Mažejka 8, Gidžiunas 7, Sinica 6, Dimsa 8, Gailijus 19 (4/6 za tri, 7 sk), Galdikas 3 (7 sk), Šakur 11 (6 as), Zavackas 10 (7 sk), Vasilijus 8, Butkevičijus 3.

ZVEZDA: Vilijams 23 (4/10 za tri, 4 sk, 6 as), Rebić, Dangubić 5, Mitrović 6 (10 sk), Lazić 9 (1/2 za tri), Blažić 16 (2/2 za tri, 6 sk, 5 izg), Kalinić 4 (5 as), Marjanović 11, Tejić, Dženkins 3 (1/2 za tri), Jović 2, Cirbes 2.

Odgovornost je u poslednjem napadu očekivano preuzeo Markus Vilijams, ali nije trojkom za pobedu zaokružio svoju dobru partiju i 23 ubačena poena, uz četiri skoka i šest asistencija. Završio je utakmicu sa indeksom 31.

U pobedničkoj ekipi, kojoj su mnogi prerano pripisali ulogu autsajdera, istakao se Deividas Gailius, sa 19 poena, četiri trojke iz šest pokušaja i sedam skokova.

Crvena zvezda Telekom putovala je do Klajpede 16 sati, preko Moskve i Rige, a podjednako dugo putovaće i nazad.

U nedelju je očekuje utakmica ABA lige u Zadru, a zatim će se suprotstaviti Valensiji, u Kombank areni, u 3. kolu Evrolige.

Do tada, pokušaće da izbije iz glave propuštene šanse u Litvaniji i 17 izgubljenih lopti, kao i šut za dva Neptunasa od 56 odsto (39/22) i za tri od 44 odsto (25/11). Crveno-beli su za tri pogađali devet puta iz 22 pokušaja, a završili su utakmicu sa šest skokova više (37:31)

U okviru Grupe D, u četvrtak uveče igra se i meč Galatasaraj - Valensija. U petak, u Atini, sreće se Olimpijakos i Laboral Kuća.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC