• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Neš završava karijeru?

Autor mondo.rs

Jedan od najboljih plejmejkera NBA propustiće predstojeću sezonu zbog problema sa leđima, saopštili su Los Anđeles Lejkersi.

Stiv Neš neće moći da nastupi za ekipu iz Los Anđelesa ove sezone u NBA ligi, zbog hroničnog problema sa leđima.

Za bivšeg reprezentativca Kanade to bi mogao da znači kraj uspešne karijere, s obzirom na to da je u poslednje vreme uglavnom bio van terena, zbog povreda noge i kičme.

"Razočaran sam, prioritet je bio da se vratim na teren, ali nažalost ne mogu da igram na željenom nivou. Nastaviću da bodrim ekipu i pokušaću da se u potpunosti oporavim", rekao je 40-godišnji Neš.

Tokom leta Neš je rekao da bi predstojeća sezona mogla da mu bude poslednja u karijeri, budući da je najstariji igrač u NBA ligi.

Lejkersi su planirali da Kanađanin nosi igru tima i da bude u prvoj petorci, ali su tokom leta, zbog zdravstvenih problema koje ima, na njegovu poziciju morali da dovedu Džeremija Lina iz Hjustona i slobodnog igrača Ronija Prajsa.

Legendarni igrač NBA lige izabran je 1996. godine na draftu od strane Finiksa kao 15. "pik" prve runde. Osim za Sanse, u dva navrata, igrao je i za Dalas, a od 2012. je član Lejkersa.

Kanađanin je dva puta biran za najkorisnijeg igrača lige (2005, 2006), što je za rukom pošlo tek dvanaestorici igrača u NBA, a osam puta učestvovao je na "Ol star" meču.

Neš, koji je rođen u Johanesburgu 1974. godine, tokom karijere je postizao u proseku 14,3 poena i 8,5 asistencija po meču. Ukupno je zabeležio 10.335 dodavanja, što ga svrstava na treće mesto večne liste najboljih asistenata u NBA ligi, posle Džona Stoktona i Džejsona Kida. Takođe, vrlo je uspešan u izvođenju slobodnih bacanja - 90,4 posto šuteva je realizovao tokom boravka u najjačoj ligi sveta, po čemu je rekorder.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC