• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević za MONDO: Sada me nema, ali biću tu

Nema ničeg tajnog i prljavog u odluci da Igor Rakočević ne igra na Evropskom prvenstvu u Poljskoj

 Rakočević za MONDO: Sada me nema, ali biću tu  Izvor: MONDO

Odluku nije donio igrač, ni selektor, već obojica, poslije dugog razgovora koji su imali u ponedeljak, uoči okupljanja reprezentacije u hotelu Zira u Beogradu.

Dan kasnije, u razgovoru za MONDO, najbolji strijelac Evrope u potpunosti potvrđuje ono što je izjavio selektor Dušan Ivković.

"Ništa specijalno se nije dogodilo tog dana, nikakav neplanirani obrt", izjavio je Rakočević u telefonskom razgovoru za naš sajt.

Iako je prošle nedelje izjavio da će "ipak igrati na Evrobasketu", nesuđeni kapiten "orlova" odustao je u minut do 12.

"Odluka je nova, ali je problem stari. Muči me upala Ahilovih tetiva, zbog duge i naporne sezone koju sam imao. Sjeli smo, razgovarali i ocijenili zajedno da nemam dovoljno vremena da se oporavim i da se noge 'ohlade', do početka priprema, a da je nije u redu da kasnim na okupljanje. Ne bih u potpunosti bio spreman za Evropsko prvenstvo i bolje je da ovo ljeto iskoristim da se oporavim za godinu koja je preda mnom", ponavlja Rakočević razloge koje je naveo i Ivković.

"Ključna stvar je da konačno, zaliječim tu povredu, a bez obzira na moje godine, računam da je, po konstituciji koju imam, preda mnom još nekoliko godina košarke na vrhunskom nivou", kaže novi košarkaš Efes Pilsena, koji je napustio ACB ligu poslije pet sezona u Pamesi, Realu i Taukeramici.

Nekoliko godina košarke na vrhunskom nivou? Da li to znači i da sa reprezentacijom nije gotovo, jer posljednji put si igrao 2006. godine na SP u Japanu?

"Zaista mi nije problem da ponovim stoti put da moja želja nikad nije bila sporna, niti će biti. To zna i Ivković", naglasio je Rakočević.

"Selektor je bio jako korektan prema meni i prezadovoljan sam našim odnosom, još od prvog sastanka koji smo imali u Vitoriji. Jednostavno, velika šteta je što se španska liga toliko odužila! Prošle sezone, bila je gotova 6. juna, a ove je trajala do 20. juna. To se nažalost odrazilo na moje zdravstveno stanje. Pripreme su praktično već počele i ja nisam bio spreman da se odmah priključim".

"Ali, sve to Ivković je prihvatio krajnje fer i pozitivno. Stvorili smo prijateljski odnos, uz veliko povjerenje i veoma sam raspoložen da igram u reprezentaciji u nekim novih poduhvatima. Biću tu!", ističe Rakočević, koji je sezonu 2008/09 završio porazom sa Taukeramikom u finalu plej-ofa protiv Barselone, ali je i obilježio titulom najboljeg strijelca Evrolige...

Dovoljno da turski Efes Pilsen ponudi adekvatan ugovor.

"Prezadovoljan sam učinkom, koji sam prethodnih pet sezona ostvario u Španiji. Osvojio sam sve što se moglo osvojiti, napredovao kao igrač i ostvario san da osvojim titulu u najjačoj ligi Evrope, ACB ligi (2008. godina). Sada su mi potrebni novi motivi i novi ciljevi, a možda ne upada u oko, ali jako važan faktor prelaska u Efes Pilsen je bilo to što sam bliže kući i što nije potrebna viza nikome da mi dođe u goste. Znajte da mi je to važno", otkrio je Rakočević.

"Od mene se u Efes Pilsenu očekuje da poguram tim, koji prethodne sezone nije uradio ništa u Evroligi. Sada je plan da u toj konkurenciji budemo rame uz rame najjačima i to je za mene veliki motiv", dodao je Beograđanin na kraju razgovora.

(N. Janković, MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC