• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eksplodiraće TNT i u plavom dresu!

Sezonu 2008/09 u Partizanu, u dobroj mjeri obilježio je trio Milenko Tepić, Novica Veličković i Uroš Tripković.

 Eksplodiraće TNT i u plavom dresu! Izvor: MONDO

Kraj sezone donio je "eksploziju" udarne crno-bijele trojke, u smislu da se svaki od košarkaša rastao sa klubom i naravno dobro naplatio sve ostvareno prethodnih sezona u Partizanu.

Novica je potpisao za Real, Milenko za Panatinaikos, dok Uroš još pregovara sa nekoliko klubova, od kojih je jedan Roma.

Ali, nije prošlo mnogo, TNT je opet na okupu. Ovog puta u plavom dresu Srbije, pod vođstvom Dušana Ivkovića. Boja dresa možda se promijenila, ali ne i navika trojice košarkaša da pobjeđuju u svakoj utakmici...

"Imao sam ove godine malo više vremena za odmor. Drago mi je što smo se okupili. Mogu da obećam da ćemo se dobro pripremiti i dati sve od sebe. Znaju svi da nam je grupa teška, ali se nadam da ovaj tim ima kvalitet, a kroz pripreme bi trebalo da nadogradimo zajedničko iskustvo od prošle godine i postavimo podlogu za dobar rezultat u Poljskoj", izjavio je Tepić, koji će u četvrtak prvi put u opremi istrčati na teren i odraditi trening sa saigračima u dvorani "Sport Eko" u beogradskom naselju Braće Jerković.

Do prvog meča sa Špancima, a odbrojavanje može da počne, ostalo je još 54 dana. Dug put, reklo bi se, ali će to vrijeme proletjeti...

"Velika Britanija nije poznata kao košarkaška nacija, ali ima odličan tim. Uz Španiju i Sloveniju, biće jako teško. Sistem igranja je drugačiji nego u kvalifikacijama, igra se sve u nekoliko dana i nemate vremena da između utakmica pravite adaptacije. Faktor sreće je izuzetno prisutan, ali uz kvalitet i timsku igru koje se nadam da ćemo izgraditi, mislim da imamo svoje šanse", optimista je novi plej Panatinaikosa.

Novica Veličković poslužio se jednom krilaticom, ali ona u slučaju srpskog državnog tima svakako ima smisla. Na posljednjim velikim takmičenjima (nije Srbije bilo na OI u Pekingu 2008. godine), gubili su od Izraela, Kine, Nigerije, Novog Zelanda...

"Svi igraju košarku i sa svima morate maksimalno. Ali, sigurno da se ne plašimo nikoga", kaže Veličković.

"Većina nas je bila tu prošle godine, kada je sve bilo stvarno izvanredno. Sad treba da napravimo korak dalje. Ne prijetimo nikome, ali sigurno je da znamo da igramo i da smo među najtalentovanijima", dodaje krilni centar.

Jedini koji do starta priprema reprezentacije nije potpisao ugovor sa novim klubom je Uroš Tripković. Bek šuter, ipak, tvrdi da ga to ne opterećuje, jer uopšte nije čudno da igrači nemaju klub u ovo doba godine.

"Nije to ništa strašno. Sezona se završila ranije. Da je trajala do 20. juna kao prošle godine, ne bi bilo ništa čudno. Ne opterećujem se time i koncentrisan sam na pripreme reprezentacije. U toku su pregovori, možda bi do kraja mjeseca moglo da se nešto riješi", staložen je Tripković, koji na stolu ima ponudu Rome, ali čeka pozitivne vijesti iz Španije, gdje bi rado nastavio karijeru.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC