• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Odakle početi!?

Autor mondo.rs

Burna NBA noć je za nama, a tu su i neki junaci koje valja pomenuti...

NBA sezona počela je žestoko, a neke zvezde očigledno ušle su u sezonu u top formi.

Prethodne noći, Njujork je pobedio Šarlot (96:93), Golden Stejt uzeo pobedu u Portlandu (90:95), Majami protiv Toronta pokazao da će moći i bez Lebrona Džejmsa (107:102), a Sakramento u prljavoj utakmici pobedio Kliperse u Los Anđelesu (92:98).

Svaka utakmica imala je svog heroja, a počećemo od Kleja Tompsona, koji je posle rekorda karijere i 41 poena u obruču Los Anđeles Lejkersa, još jednog rivala iz divizije, Portland Trejlblejerse častio sa 29 poena, od čega je poslednji rešiomeč.

Tompson je pogodio šut 8,7 sekundi pre kraja za konačnih 90:95 i tako doneo Voriorsima 3-0 na startu sezone, što je najbolji početak fanšize još od 1994. godine.



Tompson je, uzgred, ukrao Lamarkusu Oldridžu iz Blejzersa epitet igrača utakmice, jer njegovih 26 poena i 13 skokova nisu mogli da spreče drugi poraz tima u tri susreta. Oldridž je pogodio za 90:88, na 2:01 do kraja, ali su domaćini tu zaustavljeni. Stefon Kari ubacio je 21 poen za "ratnike", za koje prethodne večeri nisu igrali naši Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić. Prvi nije bio u sastavu, drugi je meč presedeo na klupi.

Prva zvezda Njujork Niksa i, nadaju se mnogi, konačno pravi vođa Njujork Niksa, Karmelo Entoni, prešao je granicu od 20.000 poena i taj jubilej obeležio prvom pobedom u "Medison skver gardenu".

Entoni je pogodio šut za 96:93, na 1:23 do kraja, posle čega niko od igrač ana parketu nije uspeo da promeni rezultat.



"Melo", koji je veče završio sa 28 poena, granicu od 20.000 probio je kao šesti najmlađi igrač, pomerajući za jedno mesto svog nekadašnjeg saigrača iz Denver Nagetsa, Alana Ajversona.

"Nikada nisam mislio da ću stajati ovde i pričati o sebi kao nekome ko je prevazišao tu cifru. Iskreno sam dirnut ovim dostignućem. Pretpostavljam da je predamnom još dosta toga", rekao je Entoni.

Njega je pratio Amare Studemajer sa 17 poena i deset skokova. NBA analitičari primetili su i da bi Studemajer verovatno bio na listi igrača koji su probili 20.000 poena, da tokom prethodne tri sezone nije imao limitiranu minutažu zbog teške povrede i operacije kolena.

Duel sa Šarlota i Njujorka otkrio je i neke novine, koje je u igru Niksa uveo ruki trener, legendarni NBA plej, Derek Fišer. Niksi prethodnih sezona nisu ni pomišljali da se znoje u odbrani, a prethodne večeri ukrali su Hornetsima tri lopte u poslednjih dva i po minuta. Šarlot je meč završio sa 12 prodatih lopti.

U Majamiju, Kris Boš se nameće kao novi lider, posle odlaska "Kinga" Džejmsa, a u tome ga odlučno prati Dvejn Vejd.

Boš je Toronto Reptorsima ubacio 21 poen, uz 11 skokova, Vejd stao na 19, 11 skokova i sedam asistencija, s tim da je meč počeo sa 4/4 iz igre. Na kraju, 107:102 za 16. uzastopnu pobedu Majamija nad Torontom. Tu je bio i Luol Deng sa 18 poena, Mario Čalmers ubacio je 12.



Na drugoj strani, Demar Derozen sa 30 poena nije mogao da spreči novi poraz Reptorsa od istog protivnika, kog Toronto nije savladao od 27. januara 2010. godine. Toronto nije kaznio katastrofalnu igru Majamija u četvrtoj četvrtini, tokom koje je Hit šutirao 4/17 iz igre, uz osam promašenih slobodnih bacanja.

U "prljavoj" utakmici u "Stejpls centru" najbolje se snašao ratoborni Demarkus Kazins!

Krilni centar Sakramento Kingsa uništio je Los Anđeles Kliperse pred njihovim naivjačima - 34 poena i 17 skokova, uz pratnju Rudija Geja i njegovih 25 poena, za pobedu Kingsa od 92:96. Ovaj meč obilovao je grubostima, Klipersi su najveći deo susreta proveli u vođstvu, ali su na kraju pretrpeli poraz - 18:28 za Kingse u poslednjoj četvrtini, za konačnih 92:98.

"Definitivno smo je zaslužili", rekao je Kazins, kog nije imao ko da zaustavi u timu Doka Riversa, a mnogi su pokušavali.



Blejk Grifin ubacio je 17 za domaćine, Kris Pol 16, uz 11 asistencija. Kingsi su zadržali Kliperse na 0/12 u šutu za tri poena u četvrtoj četvrtini, pa i ne čudi otkud preokret.

POGLEDAJTE NAJBOLJA ZAKUCAVANJA OD PRETHODNE NEDELJE

REZULTATI:

L. A. Klipers - Sakramento 92:98
/Pol 16, 11 as - Kazins 34, 17 sk/

Majami - Toronto 107:102
/Boš 21, 11 sk - Derozen 30/

Njujork - Šarlot 96:93
/Entoni 28 - Džeferson 21/

Portland - Golden Stejt 90:95
/Oldridž 26, 13 sk - Tompson 29/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC