• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Menadžer: Nurkić neće igrati na Evrobasketu!

Autor mondo.ba

Enes Trnovčević, menadžer centra Denvera Jusufa Nurkića, potvrdio da njegov štićenik neće igrati na Evropskom prvenstvu za Bosnu i Hercegovinu.

 Menadžer: Nurkić neće igrati na Evrobasketu! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Menadžer je u razgovoru za "Dnevni avaz" kao razlog naveo obaveze Nurkića da sljedeće godine igra Ljetnju NBA ligu.

"Kako sada stvari stoje, Nurkić neće igrati na EP. Ne zato što ne želi, ili što je s nekim u sukobu, već što je prema ugovoru, kao i svaki debitant, dužan igrati Ljetnu ligu", izjavio je Trnovčević.

Prema njegovim riječima, svako nepoštovanje ugovora sa Nagetsima bi donijelo drastične sankcije zbog kojih se Nurkić mora tome povinovati.

"Nurkićev raspored, u kojem je jedna od bitnih stavki odmor, odnosno oporavak, gotovo i da ne ostavlja prostor i za Ljetnu ligu i za pripreme reprezentacije, odnosno EP".

Trnovčević je dodao da bi se sa Denverom moglo pregovarati da Košarkaški savez BiH nije tražio da prethodnog ljeta Nurkić igra i za mladu i za seniorsku selekciju "zmajeva".

"Bili smo na ivici svađe sa Nagetsima jer je Jusuf izabrao reprezentaciju umjesto Ljetne lige. Ali, kako u poslu nešto dobiješ, nečeg moraš i da se odrekneš. U ovom slučaju, Jusuf se pismeno obavezao da će naredne godine igrati Ljetnu ligu. Da je bilo malo više mudrosti, a manje emocija, niti bi Jusuf obnovio povredu tokom boravka u reprezentaciji, a na to sam upozoravao jer je već došao ‘načet’, sigurno ne bi uslijedio rastanak kakav se desio, niti bi Nagetsi zauzeli stav kojeg sada imaju", zaključio je Nurkićev menadžer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC