• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MVP Spanulis motivisan "do neba" pred Zvezdu

Autor mondo.rs

U prošlom kolu ubacio je 34 poena. Sezonu je počeo 20 dana pre ostatka ekipe, invididualnim treninzima. Vasilis Spanulis dobro se oseća pred dolazak na meč protiv Crvene zvezde Telekom.

Malo je dileme bilo oko toga ko će dobiti priznanje MVP Evrolige za oktobar, bar posle tri uzastopne pobede Olimpijakosa.

Vasilis Spanulis (32, 193) sjajno igra ove sezone i sa njim na čelu Pirejci su "nanizali" Valensiju, Laboral Kuću, pa Neptunas, u Klajpedi. Na Baltiku je ubacio čak 34 poena.

Kako je tako brzo ušao u odličnu formu?

"Veoma sam dobro radio ovog leta. Bio sam malo nesrećan, jer nisam mogao da pomognem reprezentaciji Grčke (na Mundobasketu), ali ovaj sport ima dobrih i loših strana. Povrede su jedna od loših. Pokušao sam da ostanem pozitivan, da radim naporno i da iz toga izvučem neku korist. Sada se osećam veoma dobro, mentalno i fizički"

"Prošle godine nismo odbranili titulu prvaka Evrope, pa sam ove hteo da budem spreman ranije. Uprkos problemima i promeni trenera, uspeli smo da ostanemo na okupu kao tim, kao porodica i da ostvarimo tri važne pobede".

Do sada je tri puta osvajao Evroligu - jednom sa Panatinaikosom (2009), pa dva puta sa Olimpijakosom (2012, 2013). Poslednjih godina, sezone bez tog trofeja postale su mu neobične.

"Činjenica je da ovo nije isti tim koji je osvojio, pa odbranio titulu šampiona. Više od 70 odsto igrača i trenera je promenjeno, ali je ovo i dalje jako dobra ekipa. Pred nama je period upoznavanja sa filozofijom novog trenera Sferopulosa i nema sumnje da imamo potencijal da i ove sezone uradimo nešto veliko"

Olimpijakos će u Beogradu prvi put igrati evroligaški meč pod vođstvom novog šefa struke. Prethodna tri kola na klupi je sedeo Milan Tomić, koji će i ubuduće biti asistent. Jorgos Barcokas vodio je tim do titule 2013, a napustio Pirej pred početak ove sezone, posle poraza od Panatinaikosa u četvrtfinalu Kupa.

U takvoj situaciji, Spanulis je preuzeo na sebe još veću odgovornost i pokazao koliko je veliki igrač.

"Pokušao sam da okupim ekipu oko sebe i da ne dozvolim da te stvari utiču na nju. Svaki put kada izlazimo na parket, moramo da igramo za tim, da damo sve od sebe i da radimo šta trener traži", rekao je, pa se prisetio pobede nad Neptunasom prošle nedelje.

"Uvek se trudim da budem koncentrisan i pozitivan. Pokušavam da gledam napred. U toj utakmici napravili smo veliki broj grešaka i dozvolili mnogo poena iz kontri. Na kraju, ostali smo pribrani, držali se plana i igrali agresivno. Pogodio sam važne šuteve, centri su mi pomagali sa mnogo blokova. Svi smo uložili veliki trud da bi odradili i defanzivne zadatke. Svako putovanje je teško, a Neptunas je jako dobar tim. Svaki evroligaški rival je kvalitetan".

Spanulis
Izvor: YouTube


Grupa D Evrolige

TABELA: Olimpijakos 3-0, Crvena zvezda Telekom 2-1, Laboral Kuća 2-1, Galatasaraj 1-2, Neptunas 1-2, Valensija 0-3.

PAROVI 4. KOLA (sve u petak):

Zvezda - Olimpijakos 19.00 Valensija - Laboral Kuća 20.45 Galatasaraj - Neptunas 20.45

Naredni meč, Olimpijakos će odigrati bez četvorice povređenih ili tek oporavljenih igrača (Lodžeski, Printezis, Papapetru i Darden). Bez obzira na to, nema sumnje da će Kombank arena biti puna i da će crveno-beli iz Beograda i Atine prirediti spektakl.

U glavnom gradu Srbije ponovo će zaigrati veliki "Bili" Spanulis, koji je i u 32. godini motivisan za rad kao kada je bio na početku karijere.

"Najviše me motiviše ljubav prema košarci, treninzima i utakmicama. Sve me to čini i dalje gladnim, punim života. Volim ovo što radim, uživam i kada više ne budem imao motiv - prestaću da igram. Bez toga je nemoguće", objasnio je vođa Olimpijakosa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC