• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se mora nije teško: Pobeda Partizana!

Autor mondo.rs

U utakmici u kojoj crno-beli nisu smeli da izgube, neizvesnost je trajala poluvreme. Razigrani Vanja Marinković, duel navijača na tribinama...

 Šta se mora nije teško: Pobeda Partizana! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Olakšanje!

U utakmici u kojoj poraz nije bio opcija, nezvesnost je trajala jedno poluvreme. Potom je lako mogao da se prepozna bolji tim na parketu "Pionira".

U 7. kolu ABA lige: Partizan - MZT Skoplje 65:60 (11:15, 18:14, 21:11, 15:10).

Loša stvar u trećoj pobedi ekipe Duška Vujoševića u regionalnoj ligi jeste to što je tek oporavljeni Milan Mačvan ponovo osetio bol u zadnjoj loži, pa je rano napustio igru i nije se vraćao na parket.

U narednom kolu, šampion Srbije gostuje Levskom u Bugarskoj. U međuvremenu, u Evrokupu, tim koji traži izlaz iz rezultatske krize, igraće već u sredu. Protivnik je Asesoft, u "Pioniru".

Košarkaši Partizana uspešno su započeli ciklus od tri utakmice ABA lige (slede Levski u gostima, Cibona u Pioniru), koje su najavili kao moguću prekretnicu sezone. Jakim ritmom, odbranom i skokom, u drugom poluvremenu su slomili otpor srčane, ali ipak nedovoljno kvalitetne i nedovoljno visoke ekipe MZT-a, koja je u Beograd doputovala bez glavnog trenera, pošto je Vrbica Stefanov u četvrtak podneo ostavku.

Zablistao je Vanja Marinković sa 20 poena, od čega 13 u prvom poluvremenu, koje bi crno-beli bez njegovog učinka sigurno završili u rezultatskom deficitu. Nije se osetilo to što je Milan Mačvan posle pauze proveo na terenu samo osam minuta.

Partizan je imao čak 14 ofanzivnih skokova, šutirao je trojke 8/19 (Marinković 4/7) i bez drame popravio skor na 3-4.

Ostaje da se dobra energija prenese na sredu i duel petog kola Evrokupa protiv rumunskog Asesofta, u kome će izabranici Duška Vujoševića tražiti prvu pobedu i šansu da se uključe u borbu za prolaz u Last 32 fazu.

PARTIZAN: Tepić 4 (7sk, 3as), Kuzeloglu, Murić (0/8 za dva, 0/2 za tri poena), V. Marinković 20 (4/7 za dva, 4/7 za tri), Dalo 7 (3sk, 4as), Milutinov 9 (11sk, 3as, 3blk), Mačvan 4, Gagić 6 (7sk), Andrić 5 (3sk, 3as), Milutinović 2, Bogdanović 8, Šalić.

MZT: D. Stojanovski 10, Dikson 5, Stajić, Klasen 5 (7sk), U. Lučić 7 (5sk), Simonovski 7, Zivčević, Mladenovski, I. Marinković 7 (5sk), Se. Šehović 4, Nikolovski 5, Cvetković (0/4 za dva, 0/1 za tri, 3sk, 2as)

Crno-beli su u trećoj četvrtini, kada su se u hali iznenada pojavili navijači MZT, napravili deset poena razlike, za nešto mirniji ulazak u poslednju deonicu, konačno.

U prvom poluvremenu, sedamnaestogodišnji bek Vanja Marinković sa 13 poena (trojke 3/5) je praktično sam vratio Partizan u rezultatsku ravnotežu i ujedno razgalio srca navijača, koji su znali da u svom timu imaju talentovanog igrača, ali su ipak bili pozitivno šokirani kvalitetom i odlučnošću juniorskog reprezentativca Srbije.

Daleko iza Marinkovića, na listi strelaca su ostali Milan Mačvan i Đorđe Gagić sa po četiri poena, dok se Edo Murić (0/6 iz igre) nije ni "upisao".

Na drugoj strani je povratnik iz inostranstva, reprezentativac Makedonije Damjan Stojanovski ubacio osam poena.

Partizan je šutirao trojke 4/8, gosti čak 3/15, ali zato su bili daleko sigurniji u šutu za dva poena - 56 odsto, u odnosu na samo 32 odsto crno-belih (7/22).

PRVA ČETVRTINA

MZT je počeo maksimalno rasterećeno, pogađajući šuteve sa poludistance, dok igračima Partizana često nije uspevalo da završe ni situacije u reketu, sa nižim čuvarima na sebi.

U 9. minutu bilo je 8:15, a Partizanov šut iz igre u tim trenucima je bio jedva nešto iznad 20 odsto! Tek tada je Marinković ubacio svoju prvu trojku i "probio led", ali je zato iskusni Luka Bogdanović u sledećem napadu promašio čisto zakucavanje.

Gosti su zasluženo dobili prvih 10 minuta sa 11:15.

DRUGA ČETVRTINA

Mihajlo Andrić trojkom je smanjio na 14:15, Milutinov i Gagić su dominirali u skoku, ali je novajlija u MZT Sead Šehović uzvratio sa dva dobra ulaza pod koš.

Marinković u 14. minutu ubacuje otvorenu trojku iz ćoška za preokret na 20:19, ali Damjan Stojanovski i Kiril Nikolovski pogađaju tri šuta sa distance i prave seriju od 0:7!

Stojanovski je u 17. minutu povisio na 22:29, a onda je Marinković počeo svoju minijaturu - solo prodor preko celog terena, trojka, pa ulaz sa krila i žestoko zakucavanje jednom rukom, kojim je izjednačio na 29:29!

Pun adrenalina, Marinković je pokušao još jednom efektnom akcijom da obezbedi vođstvo svom timu, ali ga je blokirao prezimenjak Ivan, nekada talentovani krilni centar Partizana, koji nije dobio šansu pre dve-tri sezone.

TREĆA ČETVRTINA

Partizan je trojkom Bogdanovića stekao prvo osetnije vođstvo (34:29), međutim, MZT je uzvratio trojkom Simonovskog i košem Ivana Marinkovića - 34:34.

Kao i ranije, kada je bilo teško, reagovao je Vanja Marinković, svojom četvrtom trojkom!

Možda i poslednji trzaj gostujućeg tima bila je ukradena lopta Stojanovskog i trojka Diona Diksona za 39:37 (25. minut), nakon čega se Andreja Milutinović predstavio u za njega atipičnom svetlu, prodorom duž čeone linije i zakucavanjem za 41:37.

Od tog trenutka su crno-beli polako, ali sigurno "gušili" MZT odbranom i skokom, a velikih 50:40 na kraju trećeg perioda doneli su im Bogdanović novom trojkom i Andrić slobodnim bacanjima, pošto ga je samo 0,2 sekunde pre kraja nesmotreno faulirao Nenad Zivčević, nekada juniorski reprezentativac Srbije i Crne Gore.

ČETVRTA ČETVRTINA

Prvih pet minuta poslednje deonice proteklo je u brojnim promašajima i greškama, tako da je na obe strane postignuto tek devet poena (6:3, ukupno 56:43).

Košarkaši MZT-a nisu više imali snage za "rvanje" u reketu, pa su im Milutinov i drugovi ponekad uzimali lopte bukvalno preko glava.

Aplauze u samom finišu su pobrali Boris Dalo i Vanja Marinković, prvo akcijom za "ali-up" polaganje, a zatim je Marinković pogodio sa poludistance, za maksimalnih 60:43 (37. minut).

Uroš Lučić, stariji brat nekadašnjeg kapitena crno-belih, Vladimira, posle faula Murića i tehničke greške Slovenca je ubacio pet poena i smanjio na 60:50, ali je Dalo trojkom stavio do znanja da od neizvesne završnice neće biti ništa...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC