• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-20): Pobjeda u posljednjem sekundu!

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se u drugu fazu Evrobasketa, koji se održava na grčkom ostrvu Rodosu.

 EP (U-20): Pobjeda u posljednjem sekundu! Izvor: MONDO

"Orlići" su poslije uvijerljivog poraza od Ukrajine, u drugom kolu teškom mukom savladali Njemačku - 79:77 (21:11, 19:17, 12:17, 27:32).

Nijemci su deset sekundi prije kraja prvi put na utakmici uspjeli da izjednače(!), ali je brži od sirene na drugoj strani bio Dragan Milosavljević, novi bek vršačkih Lajonsa.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Filip Čović sa 23 (šut za trojku 4-6) i Stefan Stojačić sa 17 poena, dok su mlade “pancere” predvodili Elijas Haris sa 24 i Robin Bencing sa 23.

Na tabeli D grupe vodi Ukrajina sa dvije pobjede (86:79 protiv Hrvata u drugom kolu). Hrvatska i Srbija imaju po jednu pobjedu i poraz, dok su Nijemci ostali "kratkih rukava" u dvije neizvijesne završnice.

U subotu se sastaju Ukrajina - Njemačka i Srbija - Hrvatska (20.15 časova), dalje idu tri selekcije, otpada samo posljednjeplasirana. Srbija je već u drugoj fazi EP, pošto u najgorem slučaju može da podijeli posljednje mjesto sa Njemačkom, koju je pobijedila u direktnom okršaju.

Izabranici Slobodana Klipe trebalo je da u petak slave sigurniju pobjedu, pošto su u prvoj četvrtini stekli deset poena prednosti, a u 12. minutu već je bilo 27:11.

Međutim, loš period  tima (skoro sedam minuta bez koša iz igre) početkom drugog poluvremena omogućio je protivniku da uhvati priključak. Poslije 45:43 u 29. minutu, na scenu su stupili Milosavljević, Čović i Stojačić, koji su trojkama vratili Srbiji dvocifrenu prednost - 62:51 (33. minut).

Ni to nije bio kraj. Razigrali su se Haris i Filip Švethelm i Nijemci su igrom na sve ili ništa dali sebi šansu da ipak dobiju utakmicu.

Klipa može da zahvali Milosavljeviću što pokušaj da se odbrani titula iz Letonije 2008. već ove večeri nije završen krahom.

(MONDO, foto: Fiba Europe)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC