• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Evrokup donosi napredak

Partizan u utorak od 20.45 dočekuje Lijetuvos Ritas, u jednoj od izdvojenih utakmica 6. kola Evrokupa.

 Vujošević: Evrokup donosi napredak Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Crno-beli su se prošle sedmice protiv Asesofta pomerili sa "mrtve tačke" i izbegli da sa poljskim Stelmetom ostanu jedina ekipa bez pobede u Evrokupu.

Propozicije takmičenja kažu da u Last 32 fazu ide četiri od šest timova iz grupe, što Partizanu i dalje pruža šansu da se nametne i ostvari cilj.

Pobede na domaćem parketu su imperativ.

Biće važnije savladati Hapoel i Krasnji oktjabr kao direktne konkurente, ali jasno je da se učenici Duška Vujoševića neće štedeti ni u meču 6. kola E grupe protiv Lijetuvos Ritasa, koji ih je pre mesec dana deklasirao u Viljnusu - 92:65.

"Ekipa Lijetuvosa ima sve dobre karakteristike litvanske košarke i nije slučajno lider naše grupe. Revanšom za poraz u prvom kolu postali bismo bliži plasmanu u drugu fazu. To bi bilo značajno za naš mladi tim, jer bi obezbedio još evropskih utakmica i prilika da napreduje", rekao je Vujošević.

Navijači su mnogo puta ove sezone pružili veliku podršku, dok je Partizan bio u seriji poraza. Posle nekoliko vezanih pobeda se i među njih vraća nekadašnje raspoloženje.

"Mi ćemo sigurno dati svoj maksimum. Verujem da će publika prepoznati značaj utakmice i da će nam pomoći da dođemo do pobede, kojom bismo se ravnopravno uključili u trku sa rivalima", dodao je trener crno-belih.

Litvanci zajedno sa Banvitom imaju skor 4-1 i zauzimaju prva dva mesta. Na pozicijama sa kojih se ide dalje su još Asesoft (3-2) i Krasnji oktjabr (2-3), dok su Hapoel i crno-beli za sada dobili po jedan meč.

Iskusni bek Milenko Tepić pre nepunih godinu dana se vratio u Partizan upravo iz Lijetuvos Ritasa, u kome su ostala svega dva-tri igrača iz tog perioda.

Izmenjeni tim Lijetuvosa kao domaćin je bio prejak za crno-bele.

"Prvi meč protiv njih smo ubedljivo izgubili, ali smo sada bolji tim nego što smo bili tada i možemo mnogo bolje da odigramo. Mislim da pred domaćom publikom imamo svoje šanse. Bila bi velika stvar da dobijemo i ostanemo realni kandidati za Last 32 fazu".

Asesoft u sredu dočekuje Krasnji oktjabr, a Banvit gostuje Hapoelu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC