• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drobnjak: Zvezda je bolja od Hapoela

Predrag Drobnjak u utorak se vraća u Beograd kao član turskog Bešiktaša, koji se u osmini finala ULEB kupa sastaje sa Crvenom zvezdom.

 Drobnjak: Zvezda je bolja od Hapoela Izvor: MONDO

Krilni centar turskog Bešiktaša Predrag Drobnjak izjavio je uoči mečeva osmine finala ULEB kupa protiv Crvene zvezde da je tim sa Malog Kalemegdana bolji od Hapoela iz Jerusalima, ekipe koju je turski predstavnik uz dosta problema eliminisao u prethodnoj rundi (73:88, 73:53).

"Zvezda je za nijansu bolji tim od Hapoela. Imaju nekoliko mladih, talentovanih košarkaša, a koliko su neugodan protivnik, najbolje su pokazali pobedama nad Benetonom. Kada imaju podršku navijača, na svom terenu su jači za 30-40 odsto. Bez obzira na sve, mislim da Bešiktaš ima odličnu priliku da se plasira na Fajnal ejt u Torinu", izjavio je Drobnjak.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije u dva navrata je bio član Partizana.

Prošle godine je učinkom od 16,9 poena, 7,3 skoka i 0,9 blokada pomogao ekipi da se plasira u Top 16 fazu Evrolige, dok je u prvenstvu Srbije dao veliki doprinos osvajanju nove titule. Jesenas se nije snašao u ekipi Đirone, pa je posle sporazumnog raskida ugovora potpisao za Bešiktaš.

Crno-beli iz Istanbula su u prvoj fazi ULEB kupa imali skor 10-0, a u turskom prvenstvu su prvi, ispred Efesa, Turk Telekoma, Fenerbahčea...

Drobnjak se još uvek uklapa u tim. Protiv Hapoela je na dve utakmice imao simboličan učinak od 2,5 poena i 1,5 skoka. U petak je Galatasaraju, takođe učesniku ULEB kupa, ubacio devet poena, a Bešiktaš je slavio rezultatom 83:66.

"Za mene je ovo još uvek novi ambijent. Pokušavam da se prilagodim saigračima i timu kojeg sam pojačao usred sezone. Ali ne uzbuđujem se previše jer znam da bi bilo ko drugi imao sličnih problema kao ja. Osećam se dobro, spreman da igram i verujem da u nastavku sezone mogu da pomognem Bešiktašu da osvoji neki trofej", ističe Drobnjak.

Bešiktaš je letos načinio važan korak u stvaranju jakog tima kada je angažovao renomiranog trenera Ergina Atamana, poznatog po radu u Montepaskiju iz Sijene.

"Nekada smo sarađivali u Efes Pilsenu, tako da sam i pre dolaska u Bešiktaš znao da se radi o sjajnom treneru, za kog sam uveren da će imati mnogo uspeha ove sezone i u budućnosti. Nadam se da ćemo zajedno osvojiti bar jedan trofej, a prvi korak ka tome trebalo bi da budu pobede nad Crvenom zvezdom", kaže Drobnjak.

Prva utakmica osmine finala ULEB kupa na rasporedu je u utorak od 18 časova u dvorani Pionir, a revanš sedam dana kasnije u Istanbulu. Ukupni pobednik u četvrtfinalu ide na boljeg iz dvomeča Gran Kanarija - Galatasaraj.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC