• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kobi je, ipak, bio u pravu?

Najbolji igrač Lejkersa govorio je nedeljama da tim iz El-Eja nije toliko loš koliko su mu loši rezultati. Da li bi mu, ipak, trebalo verovati? Pogledajte i pročitajte o ludim završnicama u Bruklinu i Klivlendu.

U prvih deset utakmica sezone 2014/15, El-El Lejkersi pobedili su samo jednom. U protekle dve slavili su dva puta.

U noći između srede i četvrtka, momci u dresu najglamuroznije franšize pobedili su Hjuston u Teksasu 98:92. Naravno, vodio ih je Kobi Brajant, sa 29 poena i sedam asistencija. Upravo je on isticao i u danima poraza da bi trebalo sačekati njegovu ekipu i biti strpljiv.

Džordan Hil i Nik Jang pratili su superstara sa po 16 poena, mada je veliki doprinos dao i Karlos Buzer, dabl-dabl učinkom (12 p, 13 sk).

"Slušajte, imali smo loš početak. Da li smo tim za skor 3-9? Ne. Mnogo smo bolji od toga. Počeli smo jako loše, ali ćemo biti bolji i bolji", rekao je Brajant posle utakmice u kojoj nije igrao centar Hjustona Dvajt Hauard, jedan od najvećih promašaja u novijoj istoriji Lejkersa.

Publika u Teksasu bodrila je Džejmsa Hardena (24 p) i velikim aplauzom pozdravila plejmejkera gostiju Džeremija Lina, koji je prethodne dve sezone igrao za "rakete". Naredni meč Lejkersi će igrati u Dalasu u petak. Hjuston će na teren u subotu, kada će na svom parketu ugostiti baš Dalas.

Hjuston
Izvor: YouTube


Najluđi meč prethodne noći odigran je u Bruklinu, gde je Milvoki slavio posle tri produžetka, 122:118. Džejson Kid vratio se u kraj sa novim timom i ostvario važan i sladak trijumf. Dočekan je zvižducima.

Heroj pobede njegovog tima je Brendon Najt, iako je lako mogao da bude i tragičar. Na isteku prvog produžetka promašio je čisto polaganje. Ipak, saigrači su mu verovali, pa su mu dali loptu u ruke i u finišu drugog, kada je ubacio trojku za 122:122 i odveo meč u još jedan dodatni period.

Na isteku poslednjeg produžetka, Džo Džonson imao je šut za novo izjednačenje, ali je promašio sa čeone linije. Lopta je brzo ponovo došla u Najtove ruke i meč je bio gotov. Najefikasniji igrač Milvokija bio je sjajni Džabari Parker (23, 7 sk). Domaće su vodili Bruk Lopez (26, 7 sk) i Bojan Bogdanović (19, 7 sk). A kako je igrao Mirza Teletović? Odlično!

Bruklin
Izvor: YouTube


Derbi večeri bez sumnje je odigran u Klivlendu, gde je gostovao šampion San Antonio i pobedio 92:90.

Manu Đinobili ubacio je prvo slobodno bacanje, a drugo promašio, 9,1 sekundu pre kraja. Lebron je uzeo loptu, prevario Argentinca, ali je i izgubio već na polovini terena, pred Timom Dankanom. San Antonio je povratio posed i mirno priveo meč kraju.

Greg Popovič tradicionalno "meša karte" na početku sezone, što odavno ne smeta njegovom timu da pokaže i dokaže svu snagu. Tim Dankan i Boris Dijao ubacili su po 19 poena, za čak DESETI uzastopni trijumf San Antonija nad Klivlendom.

Lebron je prepričao posle utakmice poslednji napad i izgubljenu loptu. "Zavrteo sam je iza leđa i samo sam je izgubio. Tako se nekad lopta otkotrlja...", objasnio je.

U timu Dejvida Blata najefikasniji je bio Anderson Varežao, sa 23 poena. Kajri Irving ubacio je 20, a Džejms 15. U prvih deset utakmica Klivlend ima polovičan učinak, 5-5.

"Izgubili smo, ali sam zadovoljan. Ovakvim utakmicama sam zadovoljan. Srećan sam zbog napretka koji smo pokazali", objasnio je "Kralj" posle utakmice. Klivlend će naredni meč igrati u petak, u Vašingtonu.

Klivlend
Izvor: YouTube

REZULTATI:

Klivlend - San Antonio 90:92
Indijana - Šarlot 88:86
Orlando - Klipersi 90:114
Filadelfija - Boston 90:101
Vašington - Dalas 102:105
Bruklin - Milvoki 118:122
Detroit - Finiks 86:88
Toronto - Memfis 96:92
Minesota - Njujork 115:99
Denver - Oklahoma 107:100
Hjuston - Lejkersi 92:98

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC