• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-20): Srpski klinci se uozbiljili

Poslije lošijih partija u prvoj fazi takmičenja na Rodosu, mlada selekcija Srbije zaigrala je mnogo bolje u nastavku Evropskog prvenstva.

 EP (U-20): Srpski klinci se uozbiljili Izvor: MONDO

Svjesni da ih samo pobjede ostavljaju u trci za dobar plasman izabranici Slobodana Klipe su protiv Litvanije pružili najbolju partiju u dosadašnjem dijelu šampionata i slavili sa 76:67 (24:14, 20:13, 17:19, 15:21) u prvom susretu novoformirane grupe F.

Oni su od starta meča nametnuli svoj ritam i preuzeli sve konce igre, iako su naspram sebe imali tim koji u dosadašnjem toku šampionata još uvijek nije osjetio gorčinu poraza.

Najbolji u redovima srpskog tima bili su Bojan Subotić sa 21 poenom, Stefan Stojačić upisao je 13 pogodaka i četiri asistencije, a Aleksandar Mitrović 10 poena uz šest skokova.

Kod Litvanaca najefikasniji je bio Simas Buterlevičijus sa 15 pogodaka.


Srbija je već na isteku drugog kvartala imala 19 poena viška (42:23) što je jasno pokazalo da ozbiljno shvatili nezavidnu situaciju u kojoj se nalaze i da ih samo trijumfi ostavljaju u trci za završnicu prvenstva.

Oni su u nastavku imali samo jedan zadatak da očuvaju prednost i uspjeli su u tome.

Doduše mladi tim Srbije je u finišu meča dozvolio protivniku da ozbiljno priprijeti. Litvanci su iskoristili opterećenost ličnim greškama srpske ekipe i četiri minuta prije kraja stigli su na samo tri poena zaostatka (63:66). Ipak, Klipina četa, prevođena Lazićem i Subotićem, zaustavila je atak "zelenih"i spriječili da dođe do preokreta.

"Igrali smo dobro u odbrani i na taj način razbili napad Litvanaca i stigli do velike prednosti. Na poluvremenu smo se dogovorili da ne smije da se ponovi drugo poluvreme mečeva iz prve faze. Ali, strah od pobede i ovog puta je bio prisutan. Srećom, uspeli smo da očuvamo višak i stignemo do važne pobjede", izjavio je selektor Klipa.

Srbija je drugu fazu takmičenja započela desetkovana povredama. Vladimir Lučić je pod terapijom, Filip Čović se požalio na bol u preponi, a Nemanja Nedović ima problema sa stopalom.

Da peh bude veći i Stefan Stojačić je tokom meča sa Litvanijom doživio lakši potres mozga poslije nezgodnog pada tokom jedne akcije. On je, uprkos tome, bio jedan od najzapaženijih aktera na parketu, ali je poslije meča odveden u bolnicu na pregled.

Iako se činilo da, na sreću, nije u pitanju teža povreda, stručni štab u dogovoru sa ljekarskim timom procijeniće da li će on narednih dana biti u sastavu ekipe za predstojeće duele u grupi F.

Mladi tim Srbije, koji sada ima skor 1-2, naredni duel igra u utorak protiv Turske od 19 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC