• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilijams: Posao nije završen

Autor mondo.rs

Pobedom nad Neptunasom, crveno-beli otvorili su sebi vrata druge runde. Podvlače da nisu "overili" plasman, iako su na dobrom putu da to urade.

 Vilijams: Posao nije završen Izvor: MN PRESS

Pobedom nad Neptunasom, jedinom koju su navijači i unapred "upisali" u Evroligi, košarkaši Zvezde napravili su još jedan veliki korak ka plasmanu u Top 16 fazu. Tri kola pre kraja, imaju skor 4-3 i otvoren put ka drugom krugu.

Do kraja takmičenja u Grupi D gostovaće Valensiji, pa Olimpijakosu, a u zadnjem kolu dočekaće Laboral Kuću. Trijumfom u Kombank areni u četvrtak obezbedili su sebi rasterećeniji pristup tim utakmicama.

Još jednom pobedom praktično bi i obezbedili zimovanje u Evropi.

Pred poslednju utakmicu 7. kola u Grupi D, Valensija - Galatasaraj, tabela izgleda ovako: Olimpijakos 6-1, Crvena zvezda Telekom 4-3, Galatasaraj 3-3, Laboral Kuća 3-4, Neptunas 3-4, Valensija 1-5.

"Napravili smo važan korak ka Top 16. Ne znam tačnu računicu, ali zaista smo blizu, maltene bismo sa poklapanjem nekih drugih rezultata mogli da budemo i sigurni. To nam je bio i cilj do sada, mada je jasno da još nismo završili posao. Možda nismo toliko naglas pričali o tome, ali sigurno da nam je to bila potajna želja i sad se ne zaustavljamo. Idemo dalje iz sve snage, kao i do sada. Mi i ne znamo drugačije", rekao je Nikola Kalinić, koji je protiv Neptunasa ubacio osam poena, uz pet skokova.

Pad u drugoj četvrtini i serija gostiju 19:0, kojom su i preuzeli vođstvo, zabrinula je navijače. Napetost ih je napustila tek krajem treće četvrtine, u kojoj su crveno-beli opet preuzeli kontrolu nad utakmicom.

"Osećaj je sada zaista sjajan. Bilo je nekih koji su sumnjali u nas, ali smo sada dokazali da možemo da igramo dobru košaku. Osim pada u drugoj četvrtini, mislim da smo odigrali utakmicu kakvu smo želeli. To je bilo neophodno da bismo zaustavili njihovu fenomenalnu napadačku igru i zato nam je važna ova pobeda".

Kao i u prethodnim mečevima, kao i praktično cele sezone, Zvezda "lomi" protivnike na početku drugog poluvremena. U čemu je tajna?

Radonjić o naletima u trećoj četvrtini...

"Drago mi je što igramo tako dobro u trećoj četvrtini. Ne bih ulazio u opširniju analizu, ali sam svakako zadovoljan tim segmentom", rekao je kratko trener Crvene zvezde.

"Bolje to da pitaš trenera o tim rotacijama i sličnim stvarima... (smeh). Zaista smo odigrali katastrofalno drugu četvrtinu, loše i mekano. Dozvolili smo im ofanzivne skokove u nedopustivom broju. To bi trebalo da nam bude još jedna škola. Posle smo se konsolidovali i pokazali ono na šta se oslanjamo cele sezone, na jaku odbranu, iz koje dolaze laki poeni, tranzicija. To je do sada davalo rezultate, uz kolektivnu igru u napadu", dodao je Kalinić, jedan od nosilaca igre srpskog vicešampiona.

Izvor: MN PRESS O razgovoru sa trenerom u pauzi utakmice protiv Neptunasa govorio je i Markus Vilijams, koji nije imao zapaženi košgeterski učinak (2 poena), mada je nekoliko puta dizao na noge Arenu sa sedam asistencija.

"Trener nas je motivisao, mada i nije bilo potrebe da bilo šta kaže. Ovo nam je bila šansa da odemo u sledeću rundu. Znali smo šta moramo da uradimo, on nam je dao nekoliko sugestija u odbrani i napadu. Nacrtao je nekoliko napada i tražio da ih odigramo, podesio je neke stvari, a posle toga smo uneli energiju u odbranu. Tako smo poveli osam ili devet poena razlike u trećoj četvrtini i tu prednost smo povećavali do kraja", rekao je Amerikanac.

Vilijams podseća da plasman u Top 16 fazu nije "overen".

"Sada smo na 4-3. Imamo još tri utakmice do kraja. Potrebna nam je još jedna pobeda. Posao nije završen", podvukao je Amerikanac.



Nije propustio priliku da pohvali nekoliko saigrača.

"Čarls je igrao sjajno, Jaka je igrao sjajno, Bobi je igrao sjajno".

Parovi 8. kola Evrolige: Galatasaraj - Laboral Kuća, Olimpijakos - Neptunas, Valensija - Crvena zvezda Telekom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC