• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-20): Turci prizemljili "orliće"

Srbija u pretposljednjem kolu druge faze šampionata poražena od Turske - 52:63. Ni pobjeda nad Crnom Gorom ne garantuje četvrtfinale.

 EP (U-20): Turci prizemljili "orliće"  Izvor: MONDO

Izgleda da je pobjeda nad Litvanijom u ponedeljak bila "labudova pjesma" srpske reprezentacije na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Dan poslije najbolje partije na šampionatu, izabranici Slobodana Klipe prikazali su se u očajnom svijetlu i izgubili od Turske rezultatom 52:63 (8:28, 7:9, 19:12, 18:14).

Prethodno je Litvanija savladala Hrvatsku (93:83), a kasnije se sastaju Crna Gora i Ukrajina.

Trenutna situacija na tabeli je takva da "orlići" nisu izgubili sve šanse da se plasiraju na četvrto mjesto u grupi i u četvrtfinale, ali je sigurno da neće sve zavisiti od ishoda utakmice posljednjeg kola sa Crnom Gorom, u srijedu od 20.15 časova.

Vodi Litvanija (3-1), slijede Ukrajina (2-1), Turska (2-2) i Hrvatska (2-2), pa Crna Gora (1-2) i Srbija sa jednom pobjedom i tri poraza.

Turci su u ponedeljak nanijeli Ukrajincima pravu katastrofu (93:44), a kako se igralo u prvih 15-20 minuta, činilo se da će i mladi srpski košarkaši doživjeti istu sudbinu.

Turska je povela sa 9:0,  selekciju Srbije  je trojkom "upisao" Filip Čović, ali je u sedmom minutu bilo 19:3, a u 15. minutu nevjerovatnih 32:6 za učenike Orhuna Enea, nekadašnjeg asa Ulkera.

"Orlići" su u drugom poluvremenu uspjeli da koliko-toliko uhvate priključak, ali je bilo jasno da do preokreta neće doći. Razlika je tek u posljednja dva minuta spuštena ispod deset poena, što može da se ispostavi važnim ukoliko se na kraju druge faze stvori "krug" više ekipa sa istim brojem bodova...

Reprezentativci Srbije šutirali su 25 odsto za dva i 30 odsto za tri poena. Nikola Marković zabilježio je 13 poena i sedam skokova, a Čović deset poena, po pet skokova i asistencija.

Stefan Stojačić našao se u timu uprkos lakšem potresu mozga u duelu sa Litvancima, ali je iz igre šutirao 1/10 i završio meč sa tri poena, četiri skoka i tri asistencije.

(MONDO, foto: FIBA Europe)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC