• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je Zvezda skrivila?

Autor mondo.rs

Evroliga se u obrazloženju kazne izrečene crveno-belima i Galatasaraju pozvala na član 29.1 Disciplinskog koda. Evo šta u njemu piše...

 Šta je Zvezda skrivila? Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Galatasaraj i Crvena zvezda Telekom po istom osnovu su kažnjeni zbog nereda do kojih je došlo pre i tokom utakmice 6. kola D grupe Evrolige u Istanbulu.

Tada je u navijačkom sukobu nožem ubijen Marko Ivković "Jagoda", a malobrojne Zvezdine pristalice, koje su ušle na tribine dvorane Abdi Ipekči, bile su izložene pretnjama i uvredama.

Međutim, Nezavisni disciplinski sudija Evrolige smatrao je da su za sve navedeno odgovorna oba kluba, samo da je odgovornost Galatasaraja veća, pa je turski klub kažnjen sa 100.000 evra i tri utakmice na svom terenu bez prisustva publike, a Zvezda sa 50.000 evra i jednom utakmicom kod kuće iza "zatvorenih vrata".

U obrazloženju kazne, sudija se pozvao na član 29.1 Disciplinskog koda Evrolige. Njim su definisani "ozbiljni prekršaji" koje klubovi mogu da naprave.

Na Galatasaraj i Zvezdu u konkretnom slučaju su primenjeni paragrafi E i G.

Paragraf E: "Agresija publike na sudije, igrače, trenere, pratioce tima, funkcionere i druge sportske zvaničnike, pre, tokom i za vreme utakmice, unutar dvorane, ili u njenom neposrednom okruženju".

Paragraf G: "Propust da se preduzmu sve neophodne mere predostrožnosti, kako bi bili izbegnuti nemiri pre, za vreme ili posle utakmice, kao i bilo koja situacija - uključujući veći broj gledalaca od dozvoljenog - kojom se dovode u pitanje mir i sigurnost prisutnih. To podrazumeva odsustvo ili manjak snaga bezbednosti, ili pasivnost redara unutar dvorane".

Prema kome su i gde bili agresivni navijači Zvezde? Šta je klub mogao i šta je trebalo da preduzme, da do nemira u Istanbulu ne dođe?

To su, između ostalog, pitanja na koja će u sredu na konferenciji za medije odgovoriti predsednik Nebojša Čović.

Rok za podnošenje žalbe je 10 dana, ali ako se zna da Evroliga ne praktikuje ublažavanje kazni, crveno-belima je verovatno pametnije da meč bez publike odigraju u poslednjem kolu prve faze protiv Laboral Kuće (utakmica je ionako prebačena iz Kombank arene u Pionir), nego kada počne Top 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC