• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Entoni Hardevju: Prebiću te u svlačionici!

Autor mondo.rs

Njujork Niksi imaju najgori start od osnivanja. Kakva je atmosfera? Na ivici tuče...

Karmelo Entoni bio je slobodan agent letos, koji je lako mogao da izabere klub, a dvoumio se između Čikago Bulsa i ostanka u Njujork Niksima. Odlučio se za ovo drugo rekavši da nije završio započet posao...

Niksi su za trenera angažovali legendarnog košarkaša, bez iskustva na klupi, Dereka Fišera, koji je posle nekoliko godina uspešne saradnje sa legendarnim Filom Džeksonom, trebalo da na parketu primeni "trijangl" i donese dugo čekanu borbu za titulu.

Podsetimo i da je u trenutku Fišerovog angažmana, Džekson uveliko bio u klubu u ulozi predsednika i da je sve bilo spremno da svog nekadašnjeg aduta iz zajedničkih dana u Los Anđeles Lejkersima uvede u posao...

Ali, dogodio se najgori start u istoriji Niksa, koji imaju skor 4-19.

Na putu ka petom porazu u nizu, tokom utakmice sa lokalnim rivalom Bruklin Netsima, dogodio se i incident između prvog igrača ekipe, Entonija, i mladog Tima Hardveja Džuniora, sina čuvenog plejmejkera Majami Hita, Tima Hardveja.

U jednom trenutku, mnogi u dvorani mogli su čuju Hardveja kako više: "Skoči! Uzmi loptu!"

Ispostavilo se da je taj povik bio upućen upravo njemu, Entoniju.

Američki mediji navode da je Entoni odmah na parketu ušao u raspravu sa mlađim saigračem, koji igra drugu NBA sezonu, a da je razgovor tekao u stilu "kome se ti obraćaš tim tonom"!?

Kako se svađa dvojice košarkaša razvijala, reči su postale oštrije, a Entoni je navodno poručio Hardveju da će ga prebiti kada budu ušli u svlačionicu. Do toga, ipak, nije došlo, ali je doušnik ESPN iz Niksa potvrdio da je u ekipi katastrofalna atmosfera, da je posle utakmice sa Bruklinom bilo mnogo uvreda i pretnji i da to traje već neko vreme.

Konkretno, Entoni i Hardvej se ne gotive od kada su se sreli, obojica smatraju da ovaj drugi previše šutira, a ne igra odbranu, a navodno je Hardvej bio besan zbog povlašćenog statusa koji je Entoni imao kod prethodnog trenra, Majka Vudsona. Ispostavilo se da je Hardvej jedini dovoljno drzak i hrabar da Entoniju kaže šta misli, mada nije bilo za očekivati da će mu jedan od najboljih strelaca u ligi to oćutati.

U najmanju ruku zbog staža koji ima u ligi...

Može li Fišer da se izbori sa ovim problemom? Izgleda da može i izgleda da će to da boli, pre svega ekipu, ali i Nikse u rezultatskom smislu, ali očigledno je da u svemu što radi ima podršku predsednika, koji mu je i dao smernice u kom bi trebalo da se kreće šampionska franšiza.

Igrači ne podnose jedni druge, ali piše ESPN, pre svega ne podnose promene koje je Fišer uveo. On je mnogo drčniji i oštriji u razgovoru sa njima, za razliku od Vudson, koji je posle poraza držao lagane treninge i istezanja, ekipa posle svakog neuspeha narednog dana radi "full" trening, pod punim opterećenjem.

Fišer insistira na tome da se u napadu igra "trougao", uprkos tome što igrači, svesno ili ne, odbacuju taj sistem. I još nešto... Kod Vudsona, igrala se odbrana sa preuzimanjem, dok Fišer ne dozvoljava ovu vrstu odbrane, jer je smatra "linijom manjeg otpora". On igračima naređuje da isključivo prate "svog" rivala, pokušavajući da podigne mobilnost u odbrani i da na značaju pojmu požrtvovanje, ali...

...sve to za sada ide REKORDNO loše.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC