• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makabi pun bivših Beograđana

Trener Makabija Pini Geršon imaće na raspolaganju sedmoricu novih košarkaša, od kojih su trojica bili članovi beogradskih klubova.

 Makabi pun bivših Beograđana Izvor: MONDO

Izraelski šampion Makabi oformio je zanimljiv tim za sledeću sezonu.

Slavni trener Pini Geršon imaće na raspolaganju sedmoricu novih košarkaša, od kojih su čak trojica bili članovi beogradskih klubova. To su Stefon Lazme, Gaj Pnini i Endrju Viznevski.

Lazme (26 godina, 203 centimetra) se preselio u Tel Aviv poslije jedne sezone u Partizanu, sa kojim je osvojio tri trofeja i plasirao se u četvrtfinale plej-ofa Evrolige.

Gabonski krilni centar je poslije trijumfa u domaćem prvenstvu izrazio spremnost da ostane u Beogradu, nije čak imao ni prevelike finansijske prohtjeve, ali su crno-bijeli imali drugačije planove.

"Lazme je igrač koji radi mnogo stvari za ekipu i u odbrani i u napadu. Imao je sjajnu sezonu sa Partizanom, a mi smatramo da može još da napreduje", izjavio je Šaron Druker, pomoćni trener Makabija.

Krilni igrač Gaj Pnini (24, 201) jesenas je kratko nosio dres FMP Železnika.

Reprezentativac Izraela još prošlog ljeta je odlučio da napusti matični Hapoel iz Jerusalima i potpiše za Makabi, ali zbog pravnih prepreka nije imao pravo nastupa za četvorostrukog prvaka Evrope do kraja sezone.

Pnini je bio "Beograđanin" tokom novembra i decembra, kada je uz skroman učinak odigrao desetak utakmica za FMP u NLB ligi i Evrokupu. Onda mu je javljeno da ne mora da se vraća sa novogodišnjeg odmora...

Ko se sjeća Endrjua Viznevskog (27, 191) u crveno-bijelom?

Bijeli američki plejmejker, uvijek pospanog izgleda, bio je otkriće Zmaga Sagadina za sezonu 2004/05. Slovenački stručnjak ubrzo je podnio ostavku, pa je Viznevski nastavio da igra pod komandom Aleksandra Trifunovića.

Ipak, ni ta saradnja nije potrajala, pa se popularni Viz preko Italije i Njemačke obreo u zagrebačkoj Ciboni, gdje je dokazao da ima kvalitet za Evroligu. Poslednje dvije sezone proveo je u Rusiji, igrajući za Ural i Spartak iz Sankt Peterburga.

Pored njih trojice, Makabi je doveo još jednog igrača poznatog ovdašnjoj košarkaškoj publici. U pitanju je dosadašnji bek šuter Cibone Alan Anderson.

Listu pojačanja "ponosa Izraela" za predstojeću sezonu zaključuju Poljak Maćej Lampe (doveden iz Himkija), Amerikanac Čak Ejdson (Lijetuvos Ritas) i američki Izraelac David Blutental, povratnik iz Le Mana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC