• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gordić: Moj san je Olimpijada u Riju

Autor mondo.ba

Sportista godine u Republici Srpskoj Nemanja Gordić naglasio da je njegov san nastup sa košarkaškom reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Laureat 60. jubilarnog izdanja Izbora deset najboljih sportista RS koje organizuje "Glas Srpske" sa "zmajevima" je izborio nastup na Eurobasketu 2015. godine, a sa Igokeom odbranio titulu u prvenstvu BiH.

Iako je u međuvremenu postao član zagrebačke Cedevite, titula sportiste godine u RS je otišla u prave ruke.

"Sigurno da je priznanje koje sam dobio kao najbolji sportista Republike Srpske jedno od većih dostignuća u mojoj karijeri dok je za mene najveći uspjeh to što sam iz jednog malog mjesta, kao što je Gacko, potpuno sam uspio da se izborim i dođem u priliku da igram Evroligu i budem učesnik dva evropska prvenstva", rekao je Gordić banjalučkom dnevniku "Glas Srpske".

Takođe nije propustio priliku da se zahvali igosima, koje je kao plejmejker vodio do odbrane šampionskog pehara, koji mu je jedan od najdražih u karijeri.

"Do sada najdraže mi je osvajanje Jadranske lige sa Partizanom u Laktašima jer smo u finalu pobijedili Crvenu zvezdu. Poslije nje tu je titula sa Igokeom, a zatim sve ostale koje sam osvojio".

Za košarkaša Cedevite i reprezentacije BiH kao uostalom većini sportista najveći san je učešće na Olimpijadi.

"Moje ambicije za dalje u suštini su vrlo jednostavne. Želim da i dalje napredujem kao igrač i mislim da u Cedeviti imam odlične uslove za to. Volio bih da osvojim Evroligu, a ako to ne uspijem onda bar da doguram do 'Fajnal-fora'. Ujedno, nadam se da ću se sa reprezentacijom BiH na sljedećem prvenstvu boriti za jedno od mjesta koja vode na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro što bi bio veliki uspjeh i ostvarenje sna svakog sportiste", naglasio je između ostalog Gordić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC