• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (juniori): "Orlići" se poigravali sa Nijemcima

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije startovala je u drugoj rundi Evropskog prvenstva pobjedom nad Njemačkom - 89:68.

 EP (juniori): "Orlići" se poigravali sa Nijemcima Izvor: MONDO

Sada "orlići" na kontu imaju pet bodova, jer su iz prve faze takmičenja u francuskom Mecu prenijeli pobjedu i poraz, dok Nijemci imaju tri boda (tri poraza).

Izabranici Vladimira Jovanovića su fantastično otvorili meč i poslije pet minuta su vodili 15:0. Ogromnu razliku su čuvali do kraja prve četvrtine - 28:13.

Međutim, kada su se vratili na parket, previše su se opustili i dozvolili rivalu da napravi seriju 15:2. U 17. minutu na semaforu je stajalo "samo" 30:28 za Srbiju.

Na počtku drugog poluvremena Njemačka je čak stigla i do vođstva - 39:38.

Međutim, mladi srpski košarkaši su se trgli na vrijeme i pri rezultatu 48:48 napravili odlučujuću seriju 8:0. To je bila inicijalna kapisla za konačnu pobjedu, jer su Musli i drugovi do kraja održavali i uvećavali prednost.

Iako je Dejan Musli najjače "vukao" u prvom poluvremenu kada je postigao 14 poena, u nastavku se razigrao Danilo Anđušić, najefikasniji igrač utakmice sa 26 poena.

Musli je utakmicu završio sa 17 poena, Nikola Rondović je dodao 15, a Nemanja Jaramz 13.

Sada "orlići" na kontu imaju dvije pobjede i poraz (iz prve faze prenijeli su učinak 1-1) i dijele drugo mjesto u Grupi E sa Španijom, iza Hrvata sa stoprocentnim učinkom.

Pošto je Hrvatska pobijedila Sloveniju (90:84), a Španija Francusku (75:69) , tabela izgleda ovako: Hrvatska 3-0, Srbija i Španija po 2-1, Slovenija i Francuska po 1-2, Njemačka 0-3.

Četiri ekipe će obezbijediti plasman u četvrtfinale.

Reprezentacija Srbije će do kraja takmičenja u Grupi E igrati protiv najtežih rivala, Španije (utorak, 15,45) i Hrvatske (srijeda, 18,00).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC