• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promocija košarke i bratski odnosi Srpske i Srbije

Autor mondo.ba

Na tradicionalnom Košarkaškom saboru, koji se ovog 18. puta na kraju kalendarske godine održao u Višegradu, ekipa Lige Srbije je savladala selekciju Republike Srpske rezultatom 82:73.

 Promocija košarke i bratski odnosi Srpske i Srbije Izvor: mondo.ba

Izvor: mondo.ba

Iako je u ovakvim mečevima krajnji ishod najmanje važan, mora se naglasiti da su gosti iz Srbije zasluženo slavili protiv ekipe koje je s klupe predvodio Dragoljub Vidačić, inače trener Leotara.

Šef struke Trebinjaca odlučio je da na saboru afirmiše mlade snage Republike Srpske pa je u skladu s tom težnjom pozvao sljedeće košarkaše za okupljanje u Višegradu.

To su: Srđan Lončar (OKK Borac), Đorđe Aleksić, Obrad Tomić (Mladost), Vladimir Aleksić, Đorđe Ninković (Leotar), Nikola Đurasović, Stefan Glogovac, Igor Josipović (Spars), Stefan Lakić, Nemanja Stanimirović, Dušan Ognjenović (Varda), Željko Klještan (Građanski).

Gordić i Gajićeva laureati

U Višegradu su takođe proglašeni najbolji košarkaš i košarkašica u 2014. godini. Titulu je ponio igrač zagrebačke Cedevite Nemanja Gordić, dok je epitet najbolje u ženskoj konkurenciji ponijela članica slovenačkog Celja Marica Gajić, takođe standarna reprezentativka Bosne i Hercegovine.

Promociju košarke s bosanskohercegovačke strane Drine posebno je naglasio predsjednik KS RS Boris Spasojević u izjavi za Radio-televziju Republike Srpske.

"Naš cilj je bio popularizacija košarke i poboljšanje odnosa između Srbije i Srpske. Ovo je već postala tradicija i nadam se na će svake godine drugi grad u RS biti domaćin Košarkaškog sabora", rekao je Spasojević.

Selektori KLS bili su Marko Cvetković (Konstantin) i Dušan Alimpijević (Vojvodina Srbijagas), koji je naglasio važnost održavanja ovakve manifestacije.

Izvor: mondo.ba

Trojke i "kucanje"

Na poluvremenu utakmice u Višegradu održano je takmičenje u zakucavanju i trojkama. Košarkaš FMP Železnika Brano Đukanović je u Višegradu osvojio nagradu za najboljeg u šutiranju trojki, dok je njegov klupski kolega Ognjen Dobrić pobijedio u takmičenju u zakucavanju.

Dobrić je od arbitara za dva pokušaja ukupno dobio 29 poena i osvojio nagradu. Drugo mjesto pripalo je Stefanu Lakiću iz Srpske sa dva boda manje, dok je treće pozicija podijeljena između Dejana Kokoruša iz Srpske i Aleksandra Bursaća iz Srbije, koji su sakupili po 24 poena. Izvan linije 6.75 najbolji je bio as FMP-a Brano Đukanović sa 17 poena, drugi je bio Aleksandar Drakulić, takođe iz tima Srbije sa 13 poena, a treće njihov saigrač Nikola simić sa jednim manje.

 "Presrećan sam što održavamno naše bratske odnose i kroz ovakve utakmice", rekao je Alimpijević.

Srbiju su u Višegradu predstavljali: Tresač Đorđe (Borac), zamjena Filip Dumić, Đukanović Brano (FMP), Nikola Simić (Jagodina), zamjena Đoković Ilija, Vladimir Veličković (Konstantin), Tasić Danilo (Konstantin), Malidžan Vuk (OKK Beograd), zamjena Ivan Smiljanić, Stojadinović Marko (Smederevo), Aleksandar Drakulić (Spartak), zamjena Prlja Predrag, Dušan Milošević (Tamiš), Đumić Bozo (Vojvodina Srbijagas), Bursać Aleksandar (Vojvodina Srbijagas), Apić Dragan (Vršac), zamjena Dejan Davidovac.

Najbolji strijelac u taboru Srpske bio je Igor Josipović sa 24 poena, a isti broj pogodaka je u ekipi KLS upisao Danilo Tasić.

Selekcija Košarkaške lige Srbije i prethodne godine je slavila pobjedu nad Srpskom. U revijalnom meču Košarkaškog sabora slavila je u Banjaluci sa 85:77. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC