• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hemofarm priželjkuje "opuštene" Špance

"Mnogi timovi su dolazili u Vršac, računajući na prednost domaćeg terena u revnašu. Malo ih je tu prednost i ostvarilo", kaže Vukosavljević.

 Hemofarm priželjkuje "opuštene" Špance  Izvor: MONDO

Hemofarm u utorak u 20 časova drugi put ove sezone dočekuje špansku Djironu u ULEB kupu. Razlika je u tome što se sada neće igrati na bodove, već na što bolju koš razliku!

U "Milenijumu" će se brojati svaki koš, svaki poen, pred revanš u Španiji 18. marta, posle čega će se znati ko će u Torino na "F8", a ko pred TV ekrane.

Vrščani su u prvoj fazi pobedili Djironu sa četiri poena razlike u Vršcu, a u gostima izgubili sa 24. Naravno, to ništa ne znači pred novi dvomeč, u kojem ipak Djirona slovi za blagog favorita, pre svega zbog kvareteta: Džekson Vroman, Mark Gasol, Ariel Mekdonald, Viktor Sada.

"Znamo se jako dobro i ne očekujem iznenadjenja u ovom dvomeču. Volim kada igram prvu utakmicu u gostima, a revanš kod kuće. Recimo, u šesnaestini finala igrali smo jako loše protiv Šalona u Francuskoj, ali smo sve uspeli da nadoknadimo pred svojim navijačima", kaže Ivan Radenović, srpski košarkaš koji nastupa za Djironu.

"Hemofarm zna da će morati da odigra jako dobar meč u Vršcu, jer je poznato da moj tim igra odlično pred svojim navijačima", poručuje Radenović.

Njemu ne smeta epitet favorita uoči duela sa Vrščanima.

"Biti favorit nije loša stvar. Uostalom, to i nije toliko bitno, jer ako hoćeš da osvojiš trofej, moraš da pobediš svakoga, bilo da si favorit ili autsajder. Verujem da možemo daleko da doguramo na "Fajnal Ejtu", optimista je nekadašnji mladi reprezentativac SCG, koji je veći deo košarkaške karijere proveo na studijama u SAD.

S druge strane, Hemofarm će se u oba meča uzdati pre svega u fantastičan procenat šuta iz reketa (75%) i prosečan evro-učinak Rola Maršala od 22,5 poena. Ukoliko budu dosledni u ova dva parametra, uz dobru odbranu, momci Miroslava Nikolića mogu da se nadaju da će izbaciti favorita.

"Naš cilj je bio da prodjemo prvu i igramo u drugoj fazi eliminacija u ULEB kupu i to smo ostvarili. Tako je već tri godine zaredom, kao neka vrsta naše tradicije. Izbacili smo Budućnost i sada smo spremni da napravimo korak dalje. Ipak, ekipa nam je znatno mladja nego prethodne dve godine, imamo neke ekstra talente kao što su Marković, Mačvan i Marjanović. Bez obzira na to, verujem da će se naš put u Evropi nastaviti i posle dvomeča sa Djironom", samouveren je Vladan Vukosavljević, centar Hemofarma.

Popularni "Džo" se osvrnuo na dva dosadašnja meča sa Špancima u ULEB kupu.

"Igrali smo jako loše u gostima, ali je meč u Vršcu pokazao da su ova dva tima prilično ujednačena. Tada smo pobedili jer smo imali više koncentracije u finišu i to bi trebalo da bude put i način kako da igramo i u naredne dve utakmice.

Što se Vukosavljevića tiče, prednost revanša na domaćem terenu jeste bitna, ali ne i presudna.

"Mogu da kažem da taj podatak ima nekog značaja. Ali, mnogi timovi su dolazili u Vršac bez pritiska, računajući na prednost domaćeg terena u revnašu. Malo ih je tu prednost i ostvarilo. Budućnost recimo... Ipak, nećemo se zavaravati da je Djirona isto što i Budućnost. Biće ovo pravi spektakl u dve utakmice", poručio je Vukosavljević.

Parovi prvih mečeva osmine finala ULEB kupa:

I - Lukoil - Dinamo Moskva (17.00)
II - Kijev - Turov (19.00)
III - Hemofarm - Djirona (20.00)
IV - Artland - Uniks Kazanj (19.30)
V - Himki - Huventud (17.00)
VI - Zadar - Pamesa (19.00)
VII - Crvena zvezda - Bešiktaš (18.00)
VIII - Galatasaraj - Gran Kanarija (20.15)

Revanš mečevi igraju se 18. marta, a u prvom kolu "Fajnal Ejt" turnira u Torinu (10. - 13. april) sastaće se pobednici iz duela: I i II, III i IV, V i VI, odnosno VII i VIII.

Igra se po jedan meč do finala.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC