• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (juniori): Srbi se vratili u finale!

Srpski tinejdžeri, poslije godine posta, vratili su se na mjesto uspjeha.

 EP (juniori): Srbi se vratili u finale!  Izvor: MONDO

Juniori, košarkaši mlađi od 18 godina igraće u nedelju u finalu FIBA Evropskog prvenstva u Mecu!

U subotu, u polufinalu, pala je Turska - 66:61 (12:15, 20:20, 12:9, 20:15), tako da će se momci koje sa klupe predvodi Vladimir Jovanović, u nedelju od 18.45 boriti za zlatnu medalju protiv boljeg iz susreta Litvanija - Francuska.

"Ovo je nevjerovatan rezultat za nas", izjavio je trener momaka rođenih 1990. godine i kasnije, Vladimir Jovanović.

"Ne postoji lako polufinale, a naročito nije lako kada se igra protiv tima kakav je turski. Igrali smo dobro, naročito u drugom poluvremenu. Pokazali smo pobjednički karakter i sada možemo da se fokusiramo na finale", dodao je.

Tako će ova generacija košarkaša, predvođena Muslijem, Jaramazom, Anđelićem, Đekićem, pokušati da ponovi ono što je 2007. godine u Madridu uspjelo Čoviću, Katniću, Mačvanu, Maraviću i ostalima - da osvoje zlato!

Momci rođeni 1990. godine i mlađi mogli bi da iskoriste tradiciju, koja posmatrano od 2005. godine pa do danas kaže da juniori osvajaju zlato svake druge godine: Beograd 2005, Madrid 2007 i - nadamo se - Mec 2009. Prošle godine u Pirgosu (Grčka) bili su šesti, a 2006. godine u Olimpiji (takođe Grčka) peti.

Reprezentativci Srbije su protiv Turske i njenog NBA potencijala Enesa Kantera (32 poena, 25 skokova) bili u zaostatku cijelo prvo poluvrijeme i veći dio treće četvrtine, u čijem je finišu protivnik konačno sustignut (46:46). Prije toga, Turci su vodili sa 28:21 i 46:41.

Kada je rival jednom uhvaćen, više nije uspio da se odlijepi i igrala se egal utakmica do rezultata 55:55. Tada je na scenu stupio najbolji strijelac Srbije , centar Dejan Musli sa četiri uzastopna poena, uz koš i faul Branislava Đekića i Srbija je serijom 7:0 došla do vođstva od 62:55, svega četiri minuta prije kraja.

Najbliže što su Turci uspjeli da stignu je 62:59, ali tada koševe postižu Anđušić i Jaramaz za nedostižnih 66:59 i veliko slavlje u Lez Arenesu u Mecu.

Kantera je bio centralna figura u turskom timu, 32 poena i 25 skokova postigao je uz svega minut proveden na klupi, a drugi najbolji strijelac bio je Mutaf sa deset poena. Trener Jovanović znatno je bolje raspodijelio uloge u svom timu od kolege sa druge klupe, Musli i Jaramaz postigli su po 14, Anđušić 12, Đekić 10, a nijedan igrač nije imao više od tri lične što je presudilo u tijesnom finišu.

Srpski momci se u dosadašnjem toku turnira nisu sastajali sa Litvanijom, dok su od Francuske izgubili u premijernom meču, prve faze po grupama.

SRBIJA: Jaramaz 14, Vukasović 4, Radosavljević 2 (5 sk), Rondović 8 (4 sk), Musli 14 (11 sk), Ponjavić, Torlak 2, Anđušić 12, Đekić 10 (4 sk). Nisu igrali: Tripković, Blagojević i Bešović.

TURSKA: Toz 2, Mutaf 10, Juksel 4, Esensoj, Kanter 32 (25 sk), Edge 8, Onguner 3, DŽaliskan, Aldemir 2. Nisu igrali: Sekeroglu i Okcu.

(MONDO, foto: fibaeurope.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC