• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (juniori): Eto zlata i od košakaša!

Treći put u posljednjih pet godina juniori Srbije postali su prvaci Evrope u košarci!

 EP (juniori): Eto zlata i od košakaša!  Izvor: MONDO

U nedelju, u finalu EP u Mecu, "orlići" Vlade Jovanovića pobijedili su domaćina turnira, Francusku i osvojili osmu zlatnu medalju za Srbiju  od kada se igraju juniorska prvenstva Starog kontinenta, a drugu od osamostaljenja.

Rezultat - 78:72 (17:12, 23:23, 17:16, 21:21) i revanš Francuzima za poraz u prvom kolu faze po grupama (63:68). I to revanš s kamatom.

Poslije Beograda 2005. i Madrida 2007. godine, generacija momaka rođenih poslije 1. januara 1990. godine nastavila je novi trend osvajanja zlatnih medalja svake druge godine, odnosno na svakom drugom prvenstvu. U Olimpiji 2006. bili su peti, a Pirgosu 2008. šesti.

"Orlići" su u finalu konstatno bili u vođstvu od kraja prve četvrtine, kada su Francuzi posljednji put osjetili kako je biti u prednosti (12:11).

Od tada, momci Vlade Jankovića dva puta su imali osjetniju prednost - 11 poena (48:37) i 12 poena (63:51). Taj rezultat postavio je trojkom, petom, sjajni Danilo Anđušić, ali su uporni, brzi, fizički besprijekorno spremni Francuzi ipak izazvali penal završnicu, koja je počela košem Furnijea za 69:68, dva minuta i deset sekundi prije kraja.

Tom napadu, prethodila je višeminutna pauza izazvana kvarom na satu koji pokazuje trajanje napada i to na košu na koji su napadali  košarkaši Srbije . Bez uvida u vrijeme preostalo do kraja napada, "orlići" su ipak izborili pobjedu, koja je najlepše zamirisala poslije trojke Lazara Radosavljevića za 73:68, minut i 22 sekunde prije kraja.

Bila je to prva trojka Radosavljevića poslije četiri promašaja. Ali, pogodio je kada je bilo neophodno i Srbija je imala "kredit" za penal završnicu, koji je na kraju i uvećan preciznim izvođenjem slobodnih bacanja redom Jaramaza, Anđušića, Đekića...

Bronzu su osvojili Turci, koji su dobili Litvaniju sa 95:74.

SRBIJA: Nemanja Jaramaz 11 p, 5 sk, 2 as, 2 ukr, 2 izg, 2 bl, Aleksandar Ponjavić, Petar Torlak, Miloš Tripković, Nikola Vukasović, Milić Blagojević, Danilo Anđušić 22 p, 4 sk, Lazar Radosavljević 13, 4 sk, Nemanja Bešović, Nikola Rondović 2, Branislav Đekić 16, 5 sk, Dejan Musli 14 p, 14 sk.

Selektor: Vladimir Jovanović.



(MONDO, foto: fibaeurope.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC